Δείχνει το δρόμο ο Αναστασιάδης

Δείχνει το δρόμο ο Αναστασιάδης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:28 Δημιουργία 28/03/20, 13:24
Αρθρογράφος: Γιάννης Τασσιόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Κίνηση "ματ" έκανε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών και μη, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης σε ό,τι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση των συνεπειών στην οικονομία από την επέλαση του κορονοϊού.

Χωρίς να χάσει χρόνο μετά από συνομιλίες, που είχε με τους τραπεζίτες στη χώρα του, αποφάσισε την αναστολή των δόσεων των δανείων για εννέα μήνες για όλους τους δανειολήπτες, επιχειρήσεις και ιδιώτες, που ήταν ενήμεροι τραπεζικά. Δηλαδή δεν ήταν κόκκινα τα δάνειά τους.

Με τον τρόπο αυτό ο πρόεδρος της Κύπρου έκανε άμεση και γενναία χρηματοδότηση της αγοράς σε εκείνο το κομμάτι της, μάλιστα, το υγιές, που είναι σε θέση-έχει τις δυνάμεις- να κρατήσουν όρθια την οικονομία της χώρας του.

Επίσης, με την απόφαση αυτή ο κ. Αναστασιάδης προστάτεψε χωρίς να χρονοτριβίσει το τραπεζικό σύστημα της χώρας του από τα τοξικά μιας νέας γενιάς κόκκινων δανείων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολιτικών και οικονομικών αναλυτών, ο πρόεδρος της Κύπρου έδειξε με τον τρόπο που λειτούργησε, το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, για να στηρίξουν τις οικονομίες των χωρών τους σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης με την απόφασή του απέδειξε ότι χρειάζονται πολιτικοί με γνώση και εμπειρία σε κρίσιμες στιγμές, για να βγάλουν το σκάφος της χώρας τους από την φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Με ενέργειες, όπως αυτή του κ. Αναστασιάδη γίνεται αντιληπτό ότι δεν φτάαμε, όπως υποστήριζαν ορισμένοι, στο τέλος των πολιτικών και της πολιτικής. Και δεν θα φτάσουμε για τον καλό όλων, όσο υπάρχουν πολιτικοί, όπως ο κ. Αναστασιάδης, που ξέρουν και παίρνουν τις κρίσιμες αποφάσεις στις ταραγμένες εποχές.

Αν σου άρεσε κάνε