Επικοινωνία Τσίπρα - Ζάεφ για την ένταξη της Β. Μακεδονίας στο NATO

Επικοινωνία Τσίπρα - Ζάεφ για την ένταξη της Β. Μακεδονίας στο NATO

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 29/03/20, 17:22

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ συνομίλησαν τηλεφωνικά μετά την επικύρωση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, της απόφασης για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση, ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον Ζάεφ τονίζοντας ότι κανένας δεν θα πίστευε τους ίδιους, τον Νίκο Κοτζιά ή τον Νικολά Ντιμιτρόφ, αν πριν τρία χρόνια είχαν πει ότι θα γίνονταν όλα αυτά. «Ότι σε μια ΕΕ που βρίσκεται σε βαθία κρίση, όπου ο εθνικισμός και η εθνική περιχαράκωση κυριαρχούν, το μήνυμα της σταθερότητας, του αμοιβαίου σεβασμού και της ελπίδας, θα ερχόταν από τα Βαλκάνια και ειδικά από τις προοδευτικές δυνάμεις των δύο χωρών».

Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι οι εξελίξεις αυτές στην περιοχή, είναι ακόμα πιο σημαντικές τώρα που το μείζον ζήτημα είναι η συστράτευση όλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Ζάεφ τόνισε από την πλευρά του τη σημασία που έχουν τα βήματα της χώρας του για τις διμερείς σχέσεις, την περιοχή και την Ευρώπη. Προσέθεσε ότι οι προοδευτικές δυνάμεις στις δύο χώρες έδωσαν το παράδειγμα για την Ευρώπη, ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Αν σου άρεσε κάνε