ΕΕ: Στηρίζουμε την Ελλάδα για το μεταναστευτικό

ΕΕ: Στηρίζουμε την Ελλάδα για το μεταναστευτικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:42 Δημιουργία 30/03/20, 16:37

Το μήνυμα ότι στηρίζει την Ελλάδα στο ζήτημα του μεταναστευτικού με μέτρα ενίσχυσης και μέσω της αναθεώρησης του προϋπολογισμού στέλνει η ΕΕ στην Αθήνα, δηλώνοντας αλληλεγγύη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην τακτική συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για τα προσφυγικά, τόνισε ότι τη στήριξη υπογράμμισαν την περασμένη Παρασκευή στο Κοινό Ανακοινωθέν τους και οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.

«Πολλά άτομα που ήταν στα σύνορα επέστρεψαν στην Τουρκία. Η ΕΕ υποστηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας ώστε να διαχειρισθεί την έκτακτη κατάσταση. Αυτό άλλωστε επαναλήφθηκε στη Δήλωση των αρχηγών και κυβερνήσεων την Παρασκευή», υπογράμμισε σύμφωνα με το ΑΠΕ ο εκπρόσωπος και προσέθεσε:

«Συνεχίζουμε λοιπόν να υποστηρίζουμε την Ελλάδα και αυτό εξυπακούεται την έκφραση της αλληλεγγύης με μέτρα ενίσχυσης και μέσω της αναθεώρησης του προϋπολογισμού».

Απαντώντας σε ερώτηση περί παραβίασης ή μη του δικαιώματος ασύλου στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος δήλωσε:

«Βέβαια το δικαίωμα στο άσυλο είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα, το οποίο πρέπει να γίνεται σεβαστό. Οποιαδήποτε παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων πρέπει να αποτελεί αντικείμενο έρευνας από τις ελληνικές αρχές. Και βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, παρακολουθώντας την κατάσταση και για να εξασφαλίσουμε ότι το νομικό πλαίσιο της ΕΕ γίνεται σεβαστό.

Σε ό,τι αφορά στο δικαίωμα του ασύλου, η επίτροπος Γιόχανσον μίλησε με τις ελληνικές αρχές όταν επισκέφθηκε στις αρχές του μήνα την Ελλάδα. Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι ο νόμος θα καταργηθεί 1η Απριλίου και δεν έχουμε πληροφορίες για προσανατολισμό της ελληνικής κυβέρνησης να δώσει νέα παράταση».

Αν σου άρεσε κάνε