Πέτσας: Φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο σπίτι

Πέτσας: Φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο σπίτι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:52 Δημιουργία 30/03/20, 16:48

«Φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο σπίτι», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα, επισημαίνοντας πως εξετάζεται τη Μεγάλη Εβδομάδα οι λειτουργίες να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

«Φέτος δεν θα κάνουμε Πάσχα στα χωριά και στις Εκκλησίες, ούτε θα σουβλίσουμε το παραδοσιακό αρνί στις αυλές. Φέτος θα κάτσουμε σπίτι. Έχουμε χρόνια να γιορτάσουμε», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια και απαντώντας σε ερωτήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε «Φέτος το Πάσχα είναι αλλιώς .Δεν είναι όπως τις προηγούμενες χρονιές. Η Ιερά Σύνοδος είναι σε επικοινωνία με την κυβέρνηση. Εξετάζουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα να γίνουν οι λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών».

Ο κ.Πέτσας αναφέρθηκε και στα περιοριστικά μέτρα και υποστήριξε πως «δεν εξετάζουμε περισσότερα. Είναι ήδη συγκινητική η τήρησή τους από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Οι παραβάτες θα συνεχίσουν να εντοπίζονται».

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με ενδεχόμενη μείωση των μισθών στο Δημόσιο, ο κ.Πέτσας ξεκαθάρισε πως «Δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή ενδεχόμενο περικοπής μισθών στο Δημόσιο». «Αν υπάρξει θα σημαίνει ότι θα έχουμε φύγει πολύ πέρα από το χρονικό ορίζοντα που έχουμε βάλει», τόνισε.

Αντίστοιχα για το ενδεχόμενο παράτασης της προστασίας της α' κατοικίας είπε πως είναι κάτι που εξετάζεται, συζητείται και αξιολογείται ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει παράταση στην αναστολή των αιτήσεων ασύλου.

Αν σου άρεσε κάνε