Νέο μήνυμα Μητσοτάκη κατά του εφησυχασμού για τον κοροναϊό

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη κατά του εφησυχασμού για τον κοροναϊό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:57 Δημιουργία 31/03/20, 16:57

Ακόμα μια δημόσια παρέμβαση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού στην Ελλάδα και μήνυμα για τα μέτρα της κυβέρνησης απέναντι στη νόσο έκανε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραλαμβάνοντας δωρεά 8,34 εκατ. μασκών από την Κίνα, προσφορά του Ιδρύματος Ωνάση (στα 13,8 εκατ. μασκών η συνολική προσφορά του Ιδρύματος)

Σε σχετική δήλωση του, αρχικά ο πρωθυπουργός εξήρε το ρόλο των ιδιωτών στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ««θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω όλες και όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο προσωπικό μου κάλεσμα να στηρίξουν την ελληνική πολιτεία σε αυτές τις στιγμές κρίσης. Όλα τα ιδρύματα -μεγάλα και μικρά- αλλά και όλους τους μεμονωμένους πολίτες, οι οποίοι με αίσθημα ευθύνης και με απόθεμα αγάπης και κατάθεση ψυχής, συνεισέφεραν και συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια.

Διότι όσο συγκινητική και γενναιόδωρη είναι η δική σας πρωτοβουλία, άλλο τόσο συγκινητική είναι και η πρωτοβουλία μιας γυναίκας στα Γρεβενά που μόνη της έσπευσε να ράψει μάσκες για να τις προσφέρει στο νοσοκομείο των Γρεβενών» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «καλούμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι, να δώσουμε μία μεγάλη μάχη. Και αυτήν την μάχη πρέπει να την κερδίσουμε και πρέπει να την κερδίσουμε επιμένοντας στην στρατηγική την οποία έχουμε ακολουθήσει μέχρι τέλους. Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι λόγος εφησυχασμού. Θα πρέπει να επιμείνουμε στις πολιτικές τις οποίες έχουμε υλοποιήσει.

Θέλω να ευχαριστήσω τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της πολιτείας να μείνουν σπίτι. Που όλοι μας έχουμε περιορίσει τις ελευθερίες μας για να υπηρετήσουμε έτσι το κοινό καλό».

Ακόμα, ο πρωθυπουργός «έδειξε» στη διατήρηση των μέτρων της κυβέρνησης τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα, αναφέροντας «φέτος θα κάνουμε ένα διαφορετικό Πάσχα από αυτό το οποίο έχουμε συνηθίσει. Δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα ψήσουμε αρνιά σε δημόσιο χώρο, θα προσευχηθούμε από το σπίτι μας, αλλά θα είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και αυτούς που αγαπάμε περισσότερο».

Παρόντες κατά την παραλαβή του υλικού στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», πέρα του κ. Μητσοτάκη, ήταν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης και η Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος, Αφροδίτη Παναγιωτάκου.

Αν σου άρεσε κάνε