Αυτά είναι τα περαιτέρω περιοριστικά μέτρα για τις μετακινήσεις

Αυτά είναι τα περαιτέρω περιοριστικά μέτρα για τις μετακινήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:10 Δημιουργία 01/04/20, 08:59
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν στην κυβέρνηση οι εικόνες με τις ουρές έξω από τις τράπεζες, τα γεμάτα πάρκα και οι παραλιακοί δρόμοι μεγάλων πόλεων, όπως είναι η Θεσσαλονίκη.

Συνεπώς, καθώς ακολουθούν οι κρισιμότερες ίσως εβδομάδες όσον αφορά τον πόλεμο κατά του κοροναϊού,
στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ήδη αποφασίσει την αυστηροποίηση των μέτρων, που αφορούν τον χρόνο και τον λόγο κυκλοφορίας των πολιτών στους δρόμους.

Μετά τη δραματική έκκληση που έκαναν χθες οι κ.κ. Τσιόδρας και Χαρδαλιάς για πιστή εφαρμογή των απαγορεύσεων που έχουν επιβληθεί, μέσα στην εβδομάδα θα εισαχθεί ως μέτρο και ο χρόνος παραμονής εκτός οικίας, αλλά και ο περιορισμός της χρήσης του πενταψήφιου 13033.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, οι πολίτες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για περισσότερες από μια φορά την ημέρα τον πενταψήφιο αριθμό, ενώ και για την μοναδική που θα μπορούν, θα υποχρεώνονται να δηλώσουν και την ώρα που θα απαιτηθεί να μείνουν εκτός του σπιτιού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρξει και ανώτατο χρονικό όριο που θα επιβάλει η πολιτεία για καθέναν από τους έξι λόγους που υπάρχουν ήδη, για να μετακινηθεί κάποιος (τράπεζες, σούπερ μάρκετ, βοήθεια σε ηλικιωμένο κλπ).

Την αυστηροποίηση των μέτρων που είχε προαναγγείλει το Χrimaonline.gr από την Δευτέρα, επιβεβαίωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις, ενώ αναφερόμενος στο σχετικό έντυπο σημείωσε ότι «δεν είναι για να το χρησιμοποιήσουμε 6 φορές την ημέρα». Στο ίδιο πλαίσιο, από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να κλείσουν και τα διόδια στις εθνικές οδούς για να αποτραπούν οι μετακινήσεις ενόψει Πάσχα, ενώ η ΕΛΑΣ θα αναλάβει την εποπτεία των χωρών έξω από τις τράπεζες για να μην επαναληφθούν φαινόμενα, όπως τα χθεσινά.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μη υπάρξει εφησυχασμός και αυτό ακριβώς θα τονίσει ο πρωθυπουργός στο νέο του διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, που αναμένεται να γίνει μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Ήδη από χθες ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρέστη στην παραλαβή των 8 εκατομμυρίων μασκών (από τα 13,5 εκατομμύρια που θα έρθουν συνολικά ) από την Κίνα, που προσέφερε στο ΕΣΥ, το ίδρυμα Ωνάση, έδωσε το στίγμα των προθέσεων του. «Καλούμαστε όλοι μαζί ενωμένοι να δώσουμε μία μεγάλη μάχη και αυτή τη μάχη πρέπει να την κερδίσουμε. Πρέπει να την κερδίσουμε, επιμένοντας στην στρατηγική που έχουμε ακολουθήσει και θα τη δώσουμε μέχρι τέλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Παράλληλα , επεσήμανε ότι «το φετινό Πάσχα επιβάλλεται να είναι διαφορετικό και θα είναι».

Αν σου άρεσε κάνε