Πως ανταποκρίνεται η Ελλάδα στον κοροναϊό σε σχέση με Ολλανδία, Βέλγιο και Πορτογαλία

Πως ανταποκρίνεται η Ελλάδα στον κοροναϊό σε σχέση με Ολλανδία, Βέλγιο και Πορτογαλία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 06/04/20, 15:28

Δύο γραφήματα που αποτυπώνουν την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού στην Ελλάδα, συγκριτικά με την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Πορτογαλία έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

«Ευτυχώς, μέχρι στιγμής, πηγαίνουμε καλύτερα σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υπογραμμίζοντας πάντως πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

«Λαμβάνουμε έγκαιρα προληπτικά μέτρα ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών, για να επεκτείνουμε σε βάθος χρόνου την κορύφωση της καμπύλης και για να μπορέσει το Εθνική Σύστημα Υγείας να περιθάλψει όσους θα έχουν ανάγκη. Αυτόν τον αγώνα δίνουμε για να κερδίσουμε χρόνο και ελπίζουμε ότι μέρα με τη μέρα κερδίζεται, αρκεί να μην εφησυχάσουμε», τόνισε.

Όπως προκύπτει από τα γραφήματα, στην Ελλάδα είχαν καταγραφεί μέχρι χθες 73 θάνατοι από τον νέο κοροναϊό, ενώ στην Ολλανδία καταγράφηκαν 1.776 θάνατοι, στο Βέλγιο 1.447 και στην Πορτογαλία 295.

Η Ελλάδα αριθμούσε μέχρι χθες 1.735 κρούσματα, έναντι 19.691 κρούσματα που καταγράφηκαν στο Βέλγιο, 17.851 στην Ολλανδία και 11.278 στην Πορτογαλία.

Αν σου άρεσε κάνε