Επίθεση Πέτσα σε ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις προτάσεις για τον κοροναϊό

Επίθεση Πέτσα σε ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις προτάσεις για τον κοροναϊό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 06/04/20, 18:13

Το πακέτο μέτρων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη της οικονομίας λόγω κοροναϊού σχολιάζει ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως σημειώνει, για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της στην οικονομία, «η κυβέρνηση εξετάζει με σοβαρότητα κάθε πρόταση. Αρκεί, βέβαια, να είναι σοβαρή».

Ωστόσο, κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «στον ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύονται ξανά με τους λογαριασμούς.

Γιατί, για παράδειγμα, κοστολογούν τα μέτρα που προτείνουν στα 26 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά "ξεχνούν" να προσθέσουν σε αυτά την απώλεια εσόδων. Μόνο η αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για διάστημα έξι μηνών, υπολογίζεται ότι θα μειώσει τα έσοδα κατά 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, κανείς δεν κατάλαβε τελικά ποιο χρονικό διάστημα καλύπτουν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τον Μάιο λέει ο ένας, μέχρι εννέα μήνες ο άλλος. Τρέχα, γύρευε».

Ο κ. Πέτσας δηλώνει πως «η κυβέρνηση προχωρά με σύνεση στην υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδίου της για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Για να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση με ασφάλεια και υπευθυνότητα».

Αν σου άρεσε κάνε