Εντατικοποίηση των περιοριστικών μέτρων για τον κοροναϊό

Εντατικοποίηση των περιοριστικών μέτρων για τον κοροναϊό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 08/04/20, 18:28

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού εν όψει των εορτών του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, από τις 18.00 το απόγευμα, της Τετάρτης στα διόδια η ΕΛΑΣ θα κάνει εντατικούς ελέγχους. Το ίδιο θα πράττει και το Λιμενικό στα λιμάνια. Στα αεροδρόμια θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση προς τη μόνιμη κατοικία.

«Στα διόδια σε όλη την επικράτεια, γίνεται έλεγχος των οχημάτων από την τροχαία σε 24ωρη βάση. Το Λιμενικό προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους στα λιμάνια» είπε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υφυπουργός.

Έκανε ακόμη αυστηρή σύσταση σε όσους σκοπεύουν να μετακινηθούν τις ημέρες του Πάσχα στην επαρχία, αψηφώντας τους περιορισμούς και προειδοποίησε με πρόστιμο 300 ευρώ (διπλασιασμός δηλαδή του προστίμου των 150), αφαίρεση πινακίδας και κίνδυνο αποκλεισμού στο χωριό όσων μετακινηθούν.

Όπως είπε, «η σχετική συζήτηση είναι αντικοινωνική και ανεύθυνη. Μετά το τέλος των μέτρων, στα τέλη Απριλίου, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την άρση των περιορισμών, έχουμε δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε», σημείωσε επίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Καταχρηστική είναι η μετακίνηση εκτός του νομού κατοικίας για λόγους αναψυχής και θα επιφέρει 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για 60 μέρες» τόνισε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υφυπουργός.

Ακόμη ανακοίνωσε την αναστολή των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από και προς τα νησιά λόγω του κορονοαϊού.

Αν σου άρεσε κάνε