Ξεκινάει η μεταφορά ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από την Ελλάδα στη Γερμανία

Ξεκινάει η μεταφορά ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από την Ελλάδα στη Γερμανία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 08/04/20, 20:17

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται η μετεγκατάσταση 50 ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών στη Γερμανία από την Ελλάδα, συμφωνήθηκε στη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, και του υφυπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας, Χέλμουτ Τάιχμαν, ο οποίος κοινοποίησε στην ελληνική πλευρά τη βούληση της χώρας του να τους υποδεχθεί.

Οι σχετικές διαδικασίες ξεκινούν άμεσα.

Επιπλέον, για το θέμα της μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για τη διοργάνωση στην Αθήνα διεθνούς διάσκεψης με θέμα «Ασυνόδευτοι Ανήλικοι στη Μετανάστευση», πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Κουμουτσάκου με την αρμόδια για τη Μετανάστευση και το Άσυλο Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, συμφωνήθηκε ότι και για τα δύο αυτά θέματα, για τα οποία υπάρχει ισχυρή υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα πρέπει να υπάρξει ταχεία πρόοδος, με την αξιοποίηση της θετικής δυναμικής που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αν σου άρεσε κάνε