Δημοσκόπηση Marc: Πειθαρχημένοι στα μέτρα, κυριαρχία Μητσοτάκη και ΝΔ

Δημοσκόπηση Marc: Πειθαρχημένοι στα μέτρα, κυριαρχία Μητσοτάκη και ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:25 Δημιουργία 15/04/20, 19:53

Απόλυτα πειθαρχημένοι στην εντολή για παραμονή στο σπίτι δηλώνει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc που δημοσιεύτηκε την Μεγάλη Τετάρτη στον Alpha, με πρόθεση για τήρηση των μέτρων περιορισμού που έχει θέσει η κυβέρνηση για τον κοροναϊό.

Σημειώνεται πως πολύ μεγάλα ποσοστά αποδοχής από τους πολίτες εμφανίζουν ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, που είναι τα πρόσωπα της κυβέρνησης που έχουν αναλάβει περισσότερο τη μάχη με τον Covid-19.

Για τον κ. Τσιόδρα το 94,6% των πολιτών έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη, ενώ για τον κ. Χαρδαλιά το ίδιο ποσοστό ανέρχεται στο 84,3%.

Σε ερώτηση για το πως θα περάσουν τις μέρες του Πάσχα, το 91,6% των πολιτών ανέφερε πως θα μείνει στο σπίτι, το 6% πως θα κάνει Πάσχα σε στενούς συγγενείς, το 1,2% πως θα επισκεφθεί συγγενείς, το 0,5% πως θα περάσει το Πάσχα με φίλους και ακόμα ένα 0,5% πως θα επισκεφθεί το εξοχικό ή τον τόπο καταγωγής του.

Για την εκκλησία, το 90,2% δηλώνει πως δεν πρόκειται να επισκεφθεί τους ναούς τις επόμενες μέρες, το 6,8% πως θα επισκεφθεί εκκλησία κάποια στιγμή μόνο του και το 3% πως θα μεταβεί κανονικά στην εκκλησία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, είναι καθαρή η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ στο πολιτικό σκηνικό, καθώς στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα λαμβάνει 43,6% έναντι 20,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί στην τρίτη θέση του ΚΙΝΑΛ με 5,4%, έπεται το ΚΚΕ με 4,8%, η Ελληνική Λύση με 3,1% και το ΜέΡΑ25 με 2%.

Ακόμα, το 80,4% θεωρεί τα μέτρα που λήφθηκαν λόγω της πανδημίας σε σωστή κατεύθυνση και μόνο το 8,7% τα βρίσκει υπερβολικά.

Σε σχέση μέτρα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ το 43,8% τα θεωρεί μη ρεαλιστικά, ενώ το 26,9 δηλώνει ότι δεν τα έχει ακούσει.

Στην ερώτηση για το τι θα συνέβαινε εάν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, το 51% απάντησε ότι θα ήταν χειρότερα, 25% περίπου τα ίδια και το 9,9%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό το 63,1% απαντά ότι είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 17,8% ο Αλέξης Τσίπρας και το 19,1% απαντά «Κανένας από τους δύο».

Ως καλύτεροι υπουργοί της κυβέρνησης κρίνονται ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Αν σου άρεσε κάνε