Έρευνα Covid Control: Πρώτος στη βαθμολόγηση των υπουργών ο Πιερρακάκης

Έρευνα Covid Control: Πρώτος στη βαθμολόγηση των υπουργών ο Πιερρακάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:41 Δημιουργία 22/04/20, 10:36

Στηρίζει τους κυβερνητικούς χειρισμούς ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού η πλειοψηφία των πολιτών.

Μάλιστα, όπως καταγράφει η 6η έρευνα COVID CONTROL, την οποία υλοποίησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων-ερευνών Interview, η κοινή γνώμη είναι ικανοποιημένη από τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό τμήματος της δημόσιας διοίκησης μετά από αδράνεια δεκαετιών.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα 905 ατόμων με την μεθοδολογία iCAWI-web και με περίοδο διεξαγωγής από τις 14/4/2020 έως τις 20/4/2020.

Όπως προκύπτει από τα ευρήματά της, το 92% των ερωτηθέντων θεωρεί πολύ/αρκετά χρήσιμες τις ψηφιακές ευκολίες (άυλη συνταγογράφηση, ηλεκτρονική έκδοση υπεύθυνων δηλώσεων/εξουσιοδοτήσεων, SMS κλπ.), που χρησιμοποιήθηκαν για την καλύτερη διαχείριση της κρίσης, ενώ το 8% τις θεωρεί λίγο/καθόλου χρήσιμες.

Στην ερώτηση: «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες έκαναν ψηφιακά μέσα σε λίγες εβδομάδες, ότι δεν έγινε για πολλά χρόνια;» οι συμμετέχοντες απάντησαν ως εξής: Συμφωνώ/Μάλλον συμφωνώ 90% και Διαφωνώ/Μάλλον διαφωνώ 10%.

Στην βαθμολόγηση υπουργών που «πρωταγωνιστούν» στην αντιμετώπιση της πανδημίας, πρώτος σε επιδόσεις (με αξιολόγηση από το 1 έως το 10, όπου 1 πολύ κακή αξιολόγηση και 10 πολύ καλή αξιολόγηση) αναδεικνύεται ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 8,1 και ακολουθούν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με 7,6, και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης με 6,6.

Αν σου άρεσε κάνε