Τη Δευτέρα το διάγγελμα Μητσοτάκη για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων

Τη Δευτέρα το διάγγελμα Μητσοτάκη για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:09 Δημιουργία 23/04/20, 12:39

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την έναρξη της σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, τα οποία παρατείνονται έως τις 4 Μαίου.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η αυριανή Παρασκευή είναι καθοριστική, καθώς η καταξιωμένη ομάδα εμπειρογνωμόνων της χώρας μας και τα συναρμόδια υπουργεία αναμένεται να παραδώσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη το τελικό σχέδιο της επιστροφής στη νέα καθημερινότητα.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός θα μελετήσει τις σχετικές συστάσεις μες στο Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις στον ελληνικό λαό, εφιστώντας την ανάλογη προσοχή.

Το ζήτημα που παραμένει ανοιχτό, είναι η επιστροφή των μαθητών στα θρανία, αν αυτή θα αφορά όλες τις βαθμίδες, καθώς μέχρι στιγμής η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως έχει τονίσει πολλάκις πως προτεραιότητα έχει η Γ' Λυκείου και οι πανελλαδικές, οι οποίες θα ξεκινήσουν μέσα στο Μάιο.

Σημειώνεται, πάντως, πως ο Σωτήρης Τσιόδρας διατύπωσε κατά την ενημέρωση της Τετάρτης τη θετική άποψη που έχει για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, τονίζοντας βεβαίως πως «είμαι μέλος μιας Επιτροπής στην οποία το θέμα συζητείται ήδη και θα συζητηθεί και αύριο (σ.σ. σήμερα Πέμπτη)».

Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε πως «το θέμα των σχολείων είναι πολυπαραγοντικό και μας απασχολεί. Θα εξετάσουμε όλους τους παράγοντες, που σχετίζονται με τα παιδιά, τις οικογένειες, τα ευπαθή άτομα».

Επανέλαβε, δε, πως τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο από άλλες ομάδες του πληθυσμού και πως ο ρόλος τους στη διασπορά είναι περιορισμένος.

Έως τις 4 Μαίου το lockdown

Στο μεταξύ, έως τις 4 Μαΐου παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα που έληγαν στις 27 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε ο κ.Πέτσας, το σχέδιο θα ξεδιπλώνεται σε φάσεις τον Μάιο και τον Ιούνιο και σε κάθε φάση θα αξιολογούνται οι επιπτώσεις στον πληθυσμό. «Θα προχωρούμε εβδομάδα – εβδομάδα» ανέφερε.

Ο ίδιος σημείωσε πως επιστρέφοντας στην κανονικότητα,θα πρέπει να διατηρήσουμε όλες τις απαραίτητες συνήθειες που θα μας συντροφεύουν από εδώ και πέρα, όπως το να αποφεύγουμε τις χεραψίες, το να τηρούμε τις αποστάσεις και το να συνεχίσουμε να πλένουμε τα χέρια μας σχολαστικά.

Αν σου άρεσε κάνε