Ο Τσιάρας διαψεύδει τα περί επανέναρξης πλειστηριασμών από την ερχόμενη εβδομάδα

Ο Τσιάρας διαψεύδει τα περί επανέναρξης πλειστηριασμών από την ερχόμενη εβδομάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 24/04/20, 14:42

Μήνυμα για το ότι η επαναλειτουργία των υποθηκοφυλακείων της Ελλάδας από την ερχόμενη εβδομάδα δεν πρόκειται να συνοδευτεί από την επανέναρξη των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία έστειλε την Παρασκευή από τη Βουλή ο Κώστας Τσιάρας.

Μιλώντας επί της 5ης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως «δεν υφίσταται ζήτημα πλειστηριασμών», προσθέτοντας πως τα υποθηκοφυλάκεια ανοίγουν «γιατί πρέπει να κάνουμε το πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας»

Για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, επεσήμανε πως «η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε μία σκληρή διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για να παραταθεί αυτό ο χρόνος». Παράλληλα άσκησε κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρώην υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας πως «να διαβάσετε τα κείμενα. Μας πίεζαν να δεσμευτούμε να μην υπάρξει επέκταση. Το μόνο που δεσμευτήκαμε είναι να φέρουμε νέο πλαίσιο. Άλλο αυτό και άλλο να λέτε πως δεσμευτήκαμε την άρση. Δεν είναι σωστό στο Κοινοβούλιο να λέτε ανακρίβειες».

Αν σου άρεσε κάνε