Νέα επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το «αχρείαστο» άνοιγμα των σχολείων

Νέα επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το «αχρείαστο» άνοιγμα των σχολείων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 28/04/20, 14:53

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να καταθέσει «σαφή, συγκεκριμένο και τεκμηριωμένο σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα, σε συνεννόηση με την επιστημονική κοινότητα και με γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας», απηύθυνε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία ο κ. Χαρίτσης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, χαρακτηρίζοντας «μη επιστημονικά τεκμηριωμένη, αλλά και εκπαιδευτικά παράλογη -μιας και βρισκόμαστε λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς-» την διαφαινόμενη «απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να λειτουργήσει κυρίως τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια χωρίς, μάλιστα, να υφίστανται πιεστικές εκπαιδευτικές ανάγκες, όπως είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί το κάνει «αφού μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να προκαλέσει επέκταση των κρουσμάτων».

Τόνισε επίσης πως «σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες που αποφασίστηκε η επαναλειτουργία σχολείων, γίνονταν παράλληλα δεκάδες χιλιάδες τεστ ημερησίως». «Είμαστε ουραγοί στην Ευρώπη στα τεστ ανά εκατομμύριο κατοίκων, αλλά ούτε και τα σχολικά μας κτήρια έχουν δυνατότητες για οργάνωση υγειονομικών μέτρων. Το άνοιγμα των σχολείων είναι βεβιασμένο, αχρείαστο και επικίνδυνο» πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε