Ν. Κεραμέως: Επιλέξαμε το πιο «συντηρητικό» σενάριο

Ν. Κεραμέως: Επιλέξαμε το πιο «συντηρητικό» σενάριο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:10 Δημιουργία 30/04/20, 11:05

«Επιλέξαμε το πιο συντηρητικό σενάριο», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απαντώντας ως προς τις ανησυχίες που εκφράζονται για το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις στηρίζονται στα επιστημονικά δεδομένα, ενώ συνοδεύονται από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

«Σε μία χώρα 10 εκατομμυρίων χθες είχαμε μόλις 10 νέα κρούσματα. Η χώρα πάει πολύ καλά και θα πρέπει με την καθοδήγηση των επιστημόνων και τη λήψη αυστηρών μέτρων να προχωρήσουμε μπροστά. Οφείλουμε να αρχίσουμε την επιστροφή στην κανονικότητα», δήλωσε η υπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ την Πέμπτη.

Υπενθύμισε ακόμη ότι οι μαθητές έχουν το δικαίωμα μη προσμετρώμενης απουσίας εφόσον με δήλωση των γονέων του υπάρχει στο σπίτι άτομο, που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες ή άτομο, που έχει νοσήσει.

Σε ερώτηση για τα πρότυπα σχολεία, η κ. Κεραμέως είπε ότι οι εξετάσεις στα πρότυπα σχολεία θα γίνουν, αλλά θα πρέπει να προχωρήσει πρώτα το νομοθετικό πλαίσιο. Ο τρόπος θα καθοριστεί από τους ειδικούς.

Όσον αφορά στα ειδικά σχολεία για τα οποία παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας, τόνισε πως ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση. . «Ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν άνοιξαν είναι γιατί μεγάλος αριθμός των παιδιών δεν μπορεί να ακολουθήσει τα μέτρα ασφαλείας. Αποφασίσαμε ότι προέχει η ασφάλεια και η υγεία τους και έτσι παρατείνεται η αναστολή της λειτουργίας τους» ανέφερε.

Κληθείσα τέλος να σχολιάσει γιατί η χρήση της μάσκας μέσα στα σχολικά είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική όπως στα ΜΜΜ. είπε: «Στο σχολικό η κοινότητα είναι κάθε ημέρα η ίδια. Μπαίνουν τα ίδια παιδιά. Ενώ στα μέσα μεταφοράς δεν ισχύει αυτό. Επιπλέον ελήφθη υπόψη το γεγονός ότι η μάσκα μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη, εάν δεν γίνεται σωστή χρήση της».

Αν σου άρεσε κάνε