Το χρονοδιάγραμμα Τσιάρα για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων

Το χρονοδιάγραμμα Τσιάρα για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:16 Δημιουργία 04/05/20, 19:15

Στην πλήρη υιοθέτηση των συστάσεων της επιτροπής δημόσιας υγείας προχωρά η Δικαιοσύνη, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Κωνσταντίνος Τσιάρας, παρουσιάζοντας το σχέδιο για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και την επαναφορά των δικαστικών λειτουργιών.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα, το πρώτο βήμα έχει ήδη ξεκινήσει με την λειτουργία όλων των υποθηκοφυλακείων και των κτηματολογικών γραφείων με αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων που επιβάλλονται (μάσκες, άτομα ανα τ.μ. κ. λπ. με τη δημοτική αστυνομία να βρίσκεται επί τόπου για την τήρηση της τάξης).

Σήμερα παρουσιάζονται τα επόμενα βήματα, πρόσθεσε ο κ. Τσιάρας, σημειώνοντας πως από τις 6 Μαΐου στη Διοικητική Δικαιοσύνη επιτρέπεται η εκδίκαση υποθέσεων με τη δυνατότητα μη παρουσίας διαδίκων, ενώ γίνεται προσπάθεια από την 1η Ιουνίου να αρθεί πλήρως η εκδίκαση υποθέσεων στα διοικητικά δικαστήρια.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ηλεκτρονική παραλαβή πιστοποιητικών που εκδίδονται από τα δικαστήρια.

Από την 1η Ιουνίου θα διεξαχθούν όλες οι υποθέσεις ασφαλιστικών μέτρων, ενώ οι παρουσία των διαδίκων δεν είναι υποχρεωτική. Διάδικοι δεν χρειάζεται να παρουσιαστών

Όσον αφορά την Ποινική Δικαιοσύνη ήδη γίνεται ειδική εκδίκαση κακουργημάτων, ενώ εξετάζεται -μετά τις 15 Ιουνίου- η εκδίκαση της όλων των ποινικών υποθέσεων.

Αν σου άρεσε κάνε