Πάνω από 475.000 ευρώ οι δωρεές της ΝΔ στο ταμείο για τον κοροναϊό

Πάνω από 475.000 ευρώ οι δωρεές της ΝΔ στο ταμείο για τον κοροναϊό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 06/05/20, 17:48

Υπερβαίνει τις 475.000 ευρώ το ποσό που κατέβαλαν για τον μήνα Απρίλιο οι υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές κι ευρωβουλευτές της ΝΔ για την αντιμετώπιση της ασθένειας Covid-19, όπως προκύπτει από έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε σε απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Σοφία-Χάιδω Ασημακοπούλου, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί ποιοι βουλευτές της ΝΔ, υπουργοί και υφυπουργοί προέβησαν σε καταβολή του 50% του μισθού τους στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19 μέχρι σήμερα και σε ποιο ύψος ανήλθε, επί συνόλου, αυτή η καταβολή, μετά το σχετικό κάλεσμα του πρωθυπουργού.

«To σύνολο των μελών της κυβέρνησης, των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, καθώς και των ευρωβουλευτών, κατέβαλαν κατά τον μήνα Απρίλιο 2020 στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της ασθένειας covid-19, ποσό που συνολικά υπερβαίνει τα 475.000 ευρώ» αναφέρει ο κ. Γεραπετρίτης στην απάντησή του.

Αν σου άρεσε κάνε