Δεν ανοίγει η εστίαση πριν την 1η Ιουνίου

Δεν ανοίγει η εστίαση πριν την 1η Ιουνίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:10 Δημιουργία 13/05/20, 13:52

«Θεωρώ απίθανο να έχουμε έναρξη της εστίασης νωρίτερα από την 1η Ιουνίου» δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, σημειώνοντας ότι πριν ανοίξουν οι επιχειρήσεις του κλάδο, θα πρέπει να συνυπολογιστούν τα στοιχεία από τα πρώτα βήματα της άρσης των μέτρων, τα οποία σταθμίζονται περίπου 10 μέρες μετά από κάθε βήμα.

«Για το θέμα της εστίασης θα πρέπει να περιμένουμε ως την 1η Ιουνίου. Τα στοιχεία από την επανεκκίνηση της Δευτέρας 11 Μαΐου θα τα έχουν οι ειδικοί περίπου στις 22 του μηνός. Το αποτύπωμα αυτής της απελευθέρωσης θα ληφθεί περί τα τέλη του μήνα, επομένως θεωρώ απίθανο να έχουμε έναρξη της εστίασης νωρίτερα από την 1η Ιουνίου» είπε συγκεκριμένα ο υφυπουργός μιλώντας στον Ant1.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η κίνηση στην αγορά τις πρώτες μέρες της επαναλειτουργίας των καταστημάτων είναι ικανοποιητική, ενώ ερωτηθείς για τις τιμές και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, είπε ότι καθημερινά διενεργούνται περίπου 500 έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα.

Για τα εμπορικά κέντρα, επανέλαβε ότι η επαναλειτουργία τους είναι προγραμματισμένη για την 1η Ιουνίου και σε κάθε περίπτωση αποκλείεται να λειτουργήσουν πριν από τις 25 Μαΐου.

Αν σου άρεσε κάνε