Τσιάρας: Δεν παραγράφονται τα αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας

Τσιάρας: Δεν παραγράφονται τα αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 13/05/20, 20:54

Επίθεση σε αυστηρό τόνο σημείωσε την Τετάρτη ο Κώστας Τσιάρας στους βουλευτές της αντιπολίτευσης με αφορμή σενάρια που διακίνησαν σύμφωνα με τα οποία το προωθούμενο πολύνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης περιλαμβάνει διατάξεις παραγραφής των αδικημάτων ενδοοικογενειακής βίας.

«Είστε τόσο άσχετοι; Εγώ δεν είμαι νομικός. Ιατρός είμαι. Αλλά ρωτάω τους νομικούς. Φυσικά και τα αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας δεν παραγράφονται. Αυτά που παραγράφονται είναι αδικήματα με ποινή φυλάκισης έως ένα έτος. Το αδίκημα ενδοοικογενειακής βίας έχει ποινή φυλάκισης έως δύο έτη. Έχει και η παραποίηση τα όρια της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Να σημειωθεί ότι η διάταξη του νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή και συζητείται στην αρμόδια επιτροπή προβλέπει παραγραφή της ποινικής δίωξης για εκκρεμείς υποθέσεις που προβλέπουν φυλάκιση έως ένα έτος. Η ρύθμιση εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο με σκοπό την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων ωστόσο σύσσωμη η αντιπολίτευση επιτέθηκε στον υπουργό ζητώντας να εξαιρέσει απο τη ρύθμιση το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας.

Ο κ. Τσιάρας απευθυνόμενος δε στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καλαματιανό είπε ότι «μπερδεύτηκε επειδή στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει ρύθμιση για παραγραφή αδικημάτων με φυλάκιση έως δύο χρόνια και προφανώς νόμισε ότι είναι το ίδιο».

Αν σου άρεσε κάνε