Κοντά στο double score η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Κοντά στο double score η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:49 Δημιουργία 19/05/20, 20:37

Το ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας επιβεβαιώνει ακόμα μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Τρίτης και συγκεκριμένα της MRB για λογαριασμό της τηλεόρασης του Star.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 40% έναντι 20,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5%, το ΚΚΕ με 4,3%, η Ελληνική Λύση με 3,9% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

Στη δημοφιλία των υπουργών, πρώτος και με διαφορά είναι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας (63,7%) στη δεύτερη θέση ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος (59,2%) και στην τρίτη θέση ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης (57,2%).

Συντριπτική είναι η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ότι αφορά την αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κοροναϊού.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη αξιολογεί θετικά το 70,6% ενώ τον Αλέξη Τσίπρα το 34,6%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Φώφη Γεννηματά με 19,8% και ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 14,8% θετικές γνώμες.

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας θέλει όμως το 59,7% των ερωτώμενων.

Σε ότι αφορά την πανδημία, το 82,2% των πολιτών ανησυχεί πολύ ή αρκετά για τις οικονομικές επιπτώσεις της.

Στα αξιοσημείωτα της έρευνας είναι ότι το 57,2 % συμφωνεί με την επαναλειτουργία των λυκείων και των γυμνασίων ενώ το ίδιο ποσοστό πέφτει στο 27,7% όταν τίθεται το ερώτημα για τα δημοτικά σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα το 66,8% δηλώνει αντίθετο με το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία.

Αν σου άρεσε κάνε