Πέτσας: Ψεύτικη και ανεύθυνη η κριτική ΣΥΡΙΖΑ στα μέτρα της κυβέρνησης

Πέτσας: Ψεύτικη και ανεύθυνη η κριτική ΣΥΡΙΖΑ στα μέτρα της κυβέρνησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:05 Δημιουργία 21/05/20, 12:50

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας έναντι του κοροναϊού υπεραμύνθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το οικονομικό επιτελείο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «είναι σαφές σε όλους ότι βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Διαλέγουμε τον δρόμο που μας βγάζει με αλληλεγγύη, με υπευθυνότητα, με κοινωνική δικαιοσύνη από την κρίση. Στηρίζουμε την εργασία. Προτιμούμε μισθό και όχι επίδομα ανεργίας.

Που αποξενώνει τον εργαζόμενο από τη δουλειά του. Που απαξιώνει τις δεξιότητές του. Που τον περιθωριοποιεί κοινωνικά. Εμείς συμπληρώνουμε όλα τα μέτρα που πήραμε στην πρώτη φάση της πανδημίας από την αποζημίωση ειδικού σκοπού μέχρι αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων με το ειδικό πρόγραμμα "Συνεργασία"».

Απαντώντας στην κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «η κριτική ότι δήθεν μειώνονται οι μισθοί κατά 20%, όπως προβάλλει από χτες η αντιπολίτευση, είναι επιπόλαια, ανεύθυνη και ψεύτικη».

Σε ερώτηση για το αν θα ξανανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός, μετά την εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής, την επόμενη Δευτέρα.

Αν σου άρεσε κάνε