«Καμία σκέψη» της κυβέρνησης για πρόωρες εκλογές

«Καμία σκέψη» της κυβέρνησης για πρόωρες εκλογές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:17 Δημιουργία 21/05/20, 13:12

Σε μια ακόμα διάψευση των σεναρίων για πρόωρες εκλογές προχώρησε την Πέμπτη η κυβέρνηση, λίγες ώρες μετά το πακέτο 24 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκε χθες για τη στήριξη της οικονομίας από τον κοροναϊό.

Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν σαφής:

«Δεν υπάρχει καμία σκέψη στο μυαλό του πρωθυπουργού για εκλογές».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα εργασιακά, ο κ. Πέτσας σχολίασε τις προβλέψεις της Κομισιόν για την αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα, λέγοντας πως «προσδοκούμε με το σχέδιο που ανακοινώσαμε χτες, να έχουμε τη μικρότερη δυνατή».

Για το ενδεχόμενο σχέδιο αναπλήρωσης των μισθολογικών απωλειών εργαζομένων, ανέφερε πως «δεν μεταβάλονται οι εργασιακές σχέσεις, δεν γίνονται απολύσεις, Οι όποιες απώλειες έχουν να κάνουν με το ότι δεν γίνονται νέες προσλήψεις.

Η ευελιξία στην αγορά εργασίας δεν είναι κάτι κακό για την οικονομία, είναι κάτι που απορροφά κραδασμούς» συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.

Παιδικοί σταθμοί και δημοτικά

Εξάλλου, ο κ Πέτσας είπε πως μαζί με τα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Μαζί τους θα ανοίξουν και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ).

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία και την επαναλειτουργία τους θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

Κατά τον κ. Πέτσα μαζί με τις ανακοινώσεις για τους παιδικούς σταθμούς θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για κατασκηνώσεις ιδιωτικές και κρατικές.

Παράλληλα όπως ανακοινώθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η επιτροπή των ειδικών του υπ. Υγείας αποφάσισε σε σημερινή συνεδρίαση να ανοίξουν από την ερχόμενη εβδομάδα τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Όπως είπε δόθηκε προτεραιότητα στις ανοιχτές δομές ΑμεΑ γιατί η αποστέρηση των ΑμεΑ από δημιουργικές εστίες απασχόλησης επιδρά αρνητικά στην ψυχοσυναισθηματική τους πορεία

«Συμφωνήθηκε να ανοίξουν τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ με συγκεκριμένες προδιαγραφές που θα σέβονται τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για αποστάσεις και τα γενικότερα μέτρα προστασίας» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Όπως σημείωσε μετά από σχετική ερώτηση την τελική απόφαση για επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων θα την λάβει ο πρωθυπουργός μετά από την εισήγηση των ειδικών.

Αν σου άρεσε κάνε