Πέτσας: «Όχι» σε μειώσεις μισθών ή συντάξεων

Πέτσας: «Όχι» σε μειώσεις μισθών ή συντάξεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:54 Δημιουργία 22/05/20, 11:51

Στόχος της κυβέρνησης είναι η διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων εργασίας και να αποφευχθεί μια δραματική αύξηση της ανεργίας, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στη δέσμη μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση για τη στήριξη πληττόμενων επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη, ώστε να επανέλθει ο παραγωγικός ιστός στη θέση του. Δεν θέλουμε έναν παραγωγικό ιστό ξεφτισμένο» , σημειώνοντας ότι κανείς δεν θέλει επιστροφή στα εφιαλτικά σενάρια κατά την εποχή της κρίσης χρέους, τότε που η ανεργία στην Ελλάδα είχε εκτοξευθεί σε διψήφια ποσοστά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μείωσης των μισθών στο Δημόσιο, όπως και τα «σενάρια» για μείωση των συντάξεων.

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Πέτσας παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού τη Δευτέρα.

Ερωτηθείς για ένα δεύτερο lockdown το φθινόπωρο, ο κ. Πέτσας είπε ότι η περίοδος του καλοκαιριού είναι καθοριστική. «Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα γίνει, θα είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Τέλος, όσον αφορά τα σενάρια περί ανασχηματισμού, σημείωσε ότι δεν υπάρχει τέτοια σκέψη από την πλευρά του πρωθυπουργού.

Αν σου άρεσε κάνε