Πρωτοβουλία Κεραμέως για τα παιδιά σε ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία

Πρωτοβουλία Κεραμέως για τα παιδιά σε ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:42 Δημιουργία 26/05/20, 10:39

Να προσαρμοστεί το καθεστώς των γονέων, που έχουν παιδιά, τα οποία πήγαιναν σε ολοήμερο δημοτικό σχολείο ή νηπιαγωγεία, έχει ζητήσει η Νίκη Κεραμέως από το υπουργείο Εσωτερικών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει να υπάρχει η δυνατότητα χρήσης μειωμένου ωραρίου από τους γονείς, ώστε να μπορούν να παραλάβουν τα παιδιά τους από το σχολείο.

Ερωτηθείσα πότε θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά, η κυρία Κεραμέως επανέλαβε ότι στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου.

Υπενθύμισε πάντως ότι όλες οι αποφάσεις εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις συστάσεις των ειδικών.

Επανέλαβε δε ότι η απόφαση των ειδικών για το άνοιγμα δημοτικών, νηπιαγωγείων, βρεφονηπιακών σταθμών και ειδικών σχολείων ήταν ομόφωνη. «Ακούμε τους ειδικούς, είχαμε ομόφωνη εισήγηση. Η πορεία της πανδημίας είναι καθοδική, και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία» είπε, προσθέτοντας ότι οι ειδικοί θεώρησαν ότι τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία είναι η ιδανική εποχή να ανοίξουν τα σχολεία.

Η κυρία Κεραμέως σημείωσε πως δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς ανοικτά σχολεία. «Τα παιδιά του δημοτικού έχουν μείνει εκτός δομών ήδη 3 μήνες. Μελέτες έχουν δείξει ότι εκτός σχολείου υπάρχει μια σημαντική επίπτωση στην εξέλιξη των παιδιών...πνευματική εξέλιξη, κοινωνική, ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη» εξήγησε, ενώ επεσήμανε ότι η εμπειρία από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια μέχρι στιγμής είναι άκρως ενθαρρυντική.

Αν σου άρεσε κάνε