Δεν υπάρχει πια δικαιολογία λιτότητας, τονίζει το ΚΙΝΑΛ

Δεν υπάρχει πια δικαιολογία λιτότητας, τονίζει το ΚΙΝΑΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:31 Δημιουργία 28/05/20, 17:29

Θετικά αντιμετωπίζει το Κίνημα Αλλαγής την πρόταση της Κομισιόν για την ανάκαμψη στην Ε.Ε. «Είναι προφανές ότι μιλάμε για μία σημαντική, θετική πρωτοβουλία την οποία, αν και με καθυστέρηση, την πήρε πολύ ορθά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Και είναι ένα γενναίο πρόγραμμα το οποίο γίνεται επί της ουσίας με το σωστό τρόπο και αυτό έχει να κάνει χορηγήσεις και όχι με νέα δάνεια. Κι αυτό είναι κάτι για το οποίο επέμεναν πάρα πολύ οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές τα προηγούμενα χρόνια και η Φώφη Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής στις Συνδιασκέψεις που είχαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα στους PES» σημειώνει ο Παύλος Χρηστίδης.

Προσθέτει πάντως ότι σε κάθε περίπτωση, το σημαντικό είναι οι πρωθυπουργοί, οι αρχηγοί των κρατών να ολοκληρώσουν χωρίς καθυστερήσεις και αστερίσκους αυτήν τη διαδικασία και προφανώς στη συνέχεια αυτό να οδηγήσει σε διανομή χρήματος εκεί που το έχουμε ανάγκη.

«Δεν υπάρχει πια δικαιολογία για λιτότητα στην Ελλάδα για μεγάλη ύφεση. Πρέπει να πέσουν χρήματα στην πραγματική οικονομία, για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

«Αν θα έπρεπε να σταθώ σε ένα αρνητικό σημείο, είναι στο ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για τους αγρότες. Κι αυτό επειδή γνωρίζω ότι αφορά και τη δική σας περιοχή (σ.σ.: Στερεά Ελλάδα) αλλά και ευρύτερα όλη την Ελλάδα η οποία έχει πολύ ισχυρό πρωτογενή τομέα» αναφέρει και προσθέτει: «Εμείς θα προσφέρουμε τη στήριξή μας στο να υπάρξει μεγαλύτερη χρηματοδότηση στους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και γενικότερα τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας».

Είναι επίσης πολύ σημαντικό, όπως λέει, να υπάρξει ένα ταμείο μικρομεσαίων επιχειρήσεων. «Εκεί πρέπει να δώσουμε την έμφαση. Πρέπει, επομένως, η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση και δεύτερον, πρέπει να σταματήσουν τα παρακάλια στις τράπεζες και να έχουμε πραγματικές πολιτικές. Σήμερα πηγαίνει ένας μέσος επιχειρηματίας στην τράπεζα και δεν μπορεί να δανειστεί για να περάσει την ύφεση την οποία έφερε και ο COVID-19. Άρα χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα τα οποία η κυβέρνηση θα τα πάρει με πυγμή, με σοβαρότητα. Κι εμείς έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας το προηγούμενο χρονικό διάστημα για να αντιμετωπιστεί αυτή η αδικία και η διεύρυνση των ανισοτήτων που έχουμε τους τελευταίους μήνες και φυσικά τα τελευταία χρόνια λόγω της εθνικής κρίσης, της κρίσης του χρέους».

Αν σου άρεσε κάνε