Δημοσκόπηση: Η ΝΔ συνεχίζει να αγγίζει το double score έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Η ΝΔ συνεχίζει να αγγίζει το double score έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 28/05/20, 20:46

Την μεγάλη διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στην τηλεόραση του Mega.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 40,3% έναντι 20,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,1% και 4,6% το ΚΚΕ.

Η αποδοχή του πρωθυπουργού είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, στο 68% με 26% αρνητικές γνώμες. Αντιστρόφως ανάλογες είναι οι επιδόσεις του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος συγκεντρώνει 65% αρνητικές γνώμες ενώ οι θετικές για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι στο 25%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 67% είναι πρώτος στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών και ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Φώφη Γεννηματά και μετά ο Τσίιπρας.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 52% έναντι 17% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 64% των ερωτηθέντων λέει πως η χώρα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, με μόλις έναν στους τέσσερις να υποστηρίζουν το αντίθετο, ενώ μόλις το 6% απαντά ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Αναφορικά με το κυβερνητικό έργο, 8 στους 10 να δηλώνουν ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην δημόσια υγεία και τον κοροναϊό.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους συγκεντρώνει το 73% των θετικών γνωμών. Εγκληματικότητα, ελληνοτουρκικά και πολιτισμός συμπληρώνουν το 50% των θετικών γνωμών.

Αν σου άρεσε κάνε