Πέτσας για τουρισμό: Προτεραιότητα μας η υγεία και η ασφάλεια

Πέτσας για τουρισμό: Προτεραιότητα μας η υγεία και η ασφάλεια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:05 Δημιουργία 01/06/20, 14:01

Στο σχεδιασμό της κυβέρνησης εν όψει της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα αναφέρθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «από τις 15 Ιουνίου η χώρα ανοίγει στον κόσμο. Υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας, σταδιακά και μεθοδικά. Αυτό το καλοκαίρι φροντίζουμε η υγεία και η ασφάλεια να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Στόχος μας η μέγιστη ασφάλεια για κατοίκους και επισκέπτες. Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα, η Ελλάδα θα εφαρμόζει στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους».

Μιλώντας για το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «η Ελλάδα είναι από τις πιο ωφελημένες χώρες, καθώς πληρούνται οι τέσσερις προϋποθέσεις που είχαμε θέσει. Δεν θα ξοδέψουμε, αλλά θα επενδύσουμε με σύνεση και υπευθυνότητα τους πόρους αυτούς ώστε να μεταμορφώσουμε την οικονομία. Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη να αξιοποιήσει το πακέτο. Θα υπάρξει ένα συνεκτικό σχέδιο για την ανάπτυξη οικονομίας, που θα λαμβάνει υπόψιν και αυτά τα χρήματα».

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, «δεν υπάρχει θέμα εποπτείας, είμαστε μεταρρυθμιστική κυβέρνηση. Με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα υπήρχαν μνημόνια, με τον κ. Μητσοτάκη υπάρχουν πακέτα ανάπτυξης της οικονομίας», ανέφερε και παρέπεμψε στην ευθύνη που έχει πλέον το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Σχολιάζοντας τον έντονο συγχρωτισμό που παρατηρήθηκε το Σαββατοκύριακο έξω από επιχειρήσεις εστίασης, ο κ. Πέτσας είπε: «Ήταν μεγάλο το χρονικό διάστημα της καραντίνας, δείξαμε υπευθυνότητα και ωριμότητα. Ο συγχρωτισμός είναι ο εχθρός που θα πρέπει να νικήσουμε. Θα συνεχίσουμε να εκπέμπουμε το ίδιο μήνυμα, για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, ώστε να μην χάσουμε αυτό που κερδίσαμε με τόσο κόπο».

Αναφερόμενος στο πακέτο των 32 δισ. προς την Ελλάδα ο κ. Πέτσας είπε πως «είμαστε κυβέρνηση μεταρρυθμιστική» που έχει σχέδιο και θα χρησιμοποιήσει τους πόρους αυτούς για να αναπτύξει την οικονομία.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση μας έβαλε σε έβαλε σε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο. Όσον αφορά τα κονδύλια των 32 δισ. δεν υπάρχουν όροι και περιορισμοί που έχουν να κάνουν με μνημονιακές υποχρεώσεις» συνέχισε για να προσθέσει: «Θα υποβάλλουμε ένα σχέδιο που θα δουλέψει προς όφελος όλων των Ελλήνων».

Αν σου άρεσε κάνε