Η απάντηση Δένδια στην Τουρκία για τις έρευνες υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης

Η απάντηση Δένδια στην Τουρκία για τις έρευνες υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:56 Δημιουργία 01/06/20, 15:55

Σε υψηλούς τόνους έρχεται η απάντηση του Νίκου Δένδια στην τελευταία πρόκληση της Τουρκίας, μετά από τη δημοσίευση απόφασης από το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας για χορήγηση νέων αδειών στην Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου ώστε να προχωρήσουν οι έρευνες υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης, στο πλαίσιο της συμφωνίας της Άγκυρας για καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων με τη Λιβύη.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρει πως αυτή η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς ενεργειών με τις οποίες η Τουρκία αποπειράται βήμα - βήμα να σφετεριστεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Αποτελεί παρακολούθημα του ανυπόστατου τουρκο-λιβυκού μνημονίου. Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα.

Αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο τη Θάλασσας.

Να είμαστε σαφείς. Οι θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και για τις συνέπειες της τουρκικής παραβατικότητας είναι δεδομένες. Έχουν γνωστοποιηθεί προς την Τουρκία επανειλημμένα.

Η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει» καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Δένδιας.

Αν σου άρεσε κάνε