Στήριξη Τσίπρα στη μαύρη μειονότητα των ΗΠΑ

Στήριξη Τσίπρα στη μαύρη μειονότητα των ΗΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:33 Δημιουργία 01/06/20, 17:33

Το δικό του σχόλιο για τις μεγάλες ταραχές που εξελίσσονται τις τελευταίες μέρες στις ΗΠΑ, μετά από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ που έχει προκαλέσει κύμα διαμαρτυρίας σε σειρά αμερικανικών πόλεων κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, με αναρτήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook.

Όπως υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, «οι εικόνες από τις ΗΠΑ είναι το ξυπνητήρι της Ιστορίας. Είναι η απότομη υπενθύμιση σε όσους πιστεύουν ότι το συλλογικό μέλλον βρίσκεται στη διαιώνιση των κοινωνικών ανισοτήτων, το φυλετικό μίσος, τη μισαλλοδοξία και τον συντηρητισμό.

Η μαύρη κοινότητα των ΗΠΑ γίνεται σήμερα ο παγκόσμιος εκπρόσωπος της ανάγκης για προοδευτικές και ριζοσπαστικές τομές. Για μια κοινωνία δίκαιη, χωρίς διαχωρισμούς, στην οποία οι πολίτες νιώθουν ασφάλεια για το μέλλον τους», σημειώνει ο ίδιος κάνοντας λόγο για «μια κοινωνία που προχωρά με βάση το σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Δηλαδή, μια κοινωνία βαθιά δημοκρατική. Που δεν διαχωρίζει τους πολίτες της με βάση το χρώμα, το φύλο, την καταγωγή, τα πιστεύω τους», συμπληρώνει και καταλήγει: «Η συλλογική πρόοδος είναι πάντα υπόθεση των πολλών. Η συλλογική οπισθοδρόμηση είναι πάντα η επιλογή των λίγων».

Αν σου άρεσε κάνε