Μαξίμου: Νέο «όχι» σε εκλογές - Προτεραιότητα η ανάκαμψη της οικονομίας

Μαξίμου: Νέο «όχι» σε εκλογές - Προτεραιότητα η ανάκαμψη της οικονομίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:17 Δημιουργία 02/06/20, 08:30
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση και ειδικά τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου διαψεύδουν κάθε ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και τονίζουν παράλληλα ότι οι βασικές προτεραιότητες του πρωθυπουργού είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών επανήλθαν τα τελευταία 24ωρα μέσω δημοσιευμάτων σε φιλικά προς τη ΝΔ, ΜΜΕ ενώ και πρώην υπουργοί, όπως ο Στέφανος Μάνος, τάχθηκαν υπέρ της προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία το συντομότερο δυνατόν.

Με βάση αυτό το κλίμα, κρίθηκε αναγκαίο να παρέμβουν εκ νέου οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού και να επαναλάβουν ότι τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει στο τραπέζι. Τα ίδια πρόσωπα προσέθεταν μάλιστα ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει μπροστά του το μείζον θέμα της αξιοποίησης των κοινοτικών κονδυλίων (32 δισ. ευρώ), τη σταθεροποίηση της οικονομίας μέσω και της μείωσης των απωλειών στον τουρισμό και τη γενικότερη επιστροφή στην κανονικότητα.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, σύμφωνα με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, δεν είναι κάτι που εξετάζεται άμεσα με δεδομένο ότι το κυβερνητικό σχήμα δεν έχει κλείσει καν ένα χρόνο από τις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Xrimaonline.gr, οι συσκέψεις στο Μαξίμου αφορούν αποκλειστικά και μόνο την προετοιμασία του κυβερνητικού σχεδίου για την απορρόφηση των 32 δις. ευρώ. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να είναι έτοιμος μέχρι τον Οκτώβρη, έτσι ώστε να εγκριθεί άμεσα το συνολικό σχέδιο από την ευρωπαϊκή επιτροπή και να ξεκινήσει πριν από το τέλος του έτους η υλοποίησή του.

Χθες, η κυβέρνηση απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο η στήριξη αυτή να συνδεθεί με την υπογραφή νέου μνημονίου, ένα σενάριο που πυροδότησε με μια αμφιλεγόμενη δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Β. Ντομπρόφσκις.

Ο Στέλιος Πέτσας σχολιάζοντας τη δήλωση αυτή, αλλά και τις τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ , τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα σχεδιάσουμε ένα πολυσυλλεκτικό πλαίσιο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη και τη χρηματοδότηση που είναι ήδη πολύ μεγάλη. Άλλο τόσο μεγάλη είναι η ευθύνη της κυβέρνησης να σχεδιάσει κάτι σωστό. Όσον αφορά εάν τα χρήματα αυτά συνδέονται με κάποιου είδους εποπτεία, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εμείς είμαστε κυβέρνηση μεταρρυθμιστική. Μία μεταρρυθμιστική κυβέρνηση έχει μεταρρυθμιστικό σχέδιο και θα χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα, για να αναπτύξει την οικονομία και να μεταμορφώσει την Ελλάδα». «Δε θέλω να μπερδεύονται οι Έλληνες. Για αυτό να πούμε κάτι ξεκάθαρο. Με το ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα υπήρχαν μνημόνια. Με τον κ. Μητσοτάκη υπάρχουν πακέτα ανάπτυξης της οικονομίας...» , πρόσθεσε. «Οι Έλληνες ξέρουν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση μας έβαλε σε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο και μας άφησε σε ένα καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας. Αυτά είναι γνωστά και εν πολλοίς, αυτά επαναλαμβάνει ο κ. Ντομπρόφσκις», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αν σου άρεσε κάνε