Απαράδεκτες οι νέες μεθοδεύσεις της Τουρκίας, τόνισε η Σακελλαροπούλου

Απαράδεκτες οι νέες μεθοδεύσεις της Τουρκίας, τόνισε η Σακελλαροπούλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:17 Δημιουργία 03/06/20, 15:16

Την πρώτη της συνάντησης με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα της στην Προεδρία της Δημοκρατίας είχε την Τετάρτη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μιλώντας για την πανδημία και τις επιπτώσεις της, η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε πως στην Ελλάδα «ευτυχώς ξεπεράσαμε αυτή την κρίση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες χάρη στη συμβολή όλων» και παρατήρησε πως και το ΚΚΕ προσπάθησε να ανταποκριθεί «όπως όλοι στις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίσαμε» και μάλιστα στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε πρόσφατα στο Σύνταγμα «τηρήσατε αυστηρά τους περιορισμούς που έθεσαν οι ειδικοί επιστήμονες».

Τώρα, όπως είπε, «έχουμε μπροστά μας μια νέα περίοδο. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πανδημίας. Είναι ευθύνη όλων μας να συμβάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, να στηρίξουμε τους ανθρώπους που είναι σε δύσκολη θέση, καθώς κάποιοι ενδεχομένως θα χάσουν τη δουλειά τους, ενώ πολλές επιχειρήσεις και επαγγελματίες αγωνίζονται να επιβιώσουν».

Προηγουμένως, στις δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε επισημάνει πως σήμερα οι εξελίξεις τρέχουν, είναι επικίνδυνες, σύνθετες, δύσκολες με τους ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και την έξαρση της τούρκικης προκλητικότητας και επιθετικότητας, που αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. «Φυσικά βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση, και διεθνώς, και στην Ευρώπη, και στην πατρίδα μας, λόγω της οικονομικής κρίσης. Μια νέα πλέον οικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη και δυστυχώς τα μόνιμα υποζύγια είναι πάλι οι εργαζόμενοι, ο λαός της χώρας μας, οι άλλοι λαοί» σημείωσε κι ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις θέσεις και τις προτάσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Αν σου άρεσε κάνε