Κυβέρνηση: Καμία κινητικότητα στον Έβρο

Κυβέρνηση: Καμία κινητικότητα στον Έβρο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:11 Δημιουργία 04/06/20, 11:07

Διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές τις πληροφορίες για κινητικότητα στον Έβρο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει καμία κινητικότητα στον Έβρο. Φυσικά παρακολουθούμε την κατάσταση», ξεκαθαρίζουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με τις πληροφορίες περί κινητικότητας στην περιοχή.

Επισημαίνεται ότι μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, τόνισε χαρακτηριστικά: «Είχαμε και εμείς χτες το βράδυ την πληροφορία για κινητικότητα. Δεν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο».

Όπως εξήγησε ο κ. Κουμουτσάκος, παρατηρείται μια μικρή αυθόρμητη κινητικότητα, όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν.

«Οι δυνάμεις που είναι στα σύνορα είναι σε εγρήγορση και έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε ενέργειες για την άμυνα των συνόρων μας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Επίσης, ο πρόεδρος Ένωσης Συνοριοφυλάκων, Π. Χαρέλας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι «βλέπουμε μια αρκετά μεγάλη ροή σε γκρουπ η οποία όπως φαίνεται είναι διαχειρίσιμη διότι έχουν ήδη αυξήσει τις δυνάμεις μας μετά και τους 400 που ήρθαν με απόσπαση την περασμένη εβδομάδα».

«Γενικότερα συγκεντρώνονται από την απέναντι πλευρά όχι σε βαθμό που να μας προκαλούν μια ιδιαίτερη ανησυχία, τουλάχιστον δικές μας δυνάμεις», πρόσθεσε.

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως «φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει από την απέναντι πλευρά μια κινητικότητα. Εμείς είμαστε σε ετοιμότητα».

Ωστόσο, όπως σημείωσε, «να μην ενδίδουμε στην προπαγάνδα των τουρκικών μέσων σε σχέση με το πόσοι μαζεύονται κλπ.».

Αν σου άρεσε κάνε