Δημοσκόπηση: Κοντά στο 20% το προβάδισμα της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Κοντά στο 20% το προβάδισμα της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 04/06/20, 21:11

Πολύ μεγάλο παραμένει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη το βράδυ στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, η ΝΔ λαμβάνει 42,5%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ, με τρίτη δύναμη το Κίνημα Αλλαγής, με 6%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ, με 5%, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 3,5% και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, βρίσκεται στο όριο του 3%.

Η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρότερη κατά μια μονάδα σε σχέση με την μέτρηση του Μαΐου γεγονός το οποίο οφείλεται σε αύξηση του ποσοστού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το 22% στο 23%.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί εμφατικό προβάδισμα 26 μονάδων έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, με 50% έναντι 24%, ενώ 21% απαντά «κανένας από τους δύο».

Στα αξιοσημείωτα της έρευνας είναι το το 57% θεωρεί πως ο πρωθυπουργός πρέπει να κάνει ανασχηματισμό (διορθωτικές κινήσεις).

Θετικά ή μάλλον θετικά κρίνουν τη στάση της κυβέρνησης έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού το 75% των πολιτών, ενώ 19% την κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Σε ότι αφορά την αξιολόγηση του Σωτήρη Τσιόδρα στο 79% οι θετικές γνώμες και μόλις 16% οι αρνητικές.

Το 44% ανησυχεί για τον κορωνοϊό από την χαλάρωση των μέτρων, το 27% μέτρια και 20% δηλώνει λίγο.

Τέλος το 54% θεωρεί ότι τα οικονομικά μέτρα στήριξης κινούνται στην θετική κατεύθυνση και το 37% διατυπώνει αρνητική γνώμη.

Αν σου άρεσε κάνε