Το μήνημα Μητσοτάκη για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού

Το μήνημα Μητσοτάκη για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:34 Δημιουργία 04/06/20, 20:58

Τη σιγουριά του για τη θετική πορεία του ελληνικού τουρισμού υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Πέμπτης, κατά την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ζάππειο και στην παρουσίαση της νέας καμπάνιας για την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.

Ο ίδιος τόνισε πως «η βιομηχανία του τουρισμού χτυπήθηκε πιο έντονα από την κρίση της πανδημίας. Επανερχόμαστε σταδιακά στην κανονικότητα. Δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί από αυτή τη διαδικασία ο κλάδος του τουρισμού».

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός είπε πως «οι επισκέπτες θα έλθουν σε μια Ελλάδα που θα είναι ίδια αλλά και διαφορετική.

Η προστασία της δημόσιας υγείας, η ασφάλεια των τουριστών αλλά και των εργαζόμενων στον τουρισμό αποτελεί προτεραιότητα» συμπλήρωσε.

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «θα πρέπει πάνω από όλα οι εργαζόμενοι στο χώρο του τουρισμού να τηρούν τα μέτρα προστασίας και θα είμαστε αυστηροί στους ελέγχους που θα κάνουμε».

«Ανοίγουμε σταδιακά και με αισιοδοξία τις πόρτες και τα παράθυρα της Ελλάδας στον κόσμο που αντιμετωπίζει αυτή την πρόκληση και σίγουρα η Ελλάδα είναι κάτι περισσότερο από τον ήλιο και την θάλασσα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Ο αριθμός φέτος των επισκεπτών θα είναι μειωμένος σε σχέση με τα 33 εκατ. του 2019. Η καμπάνια δεν επενδύει μόνο στο 2020, αλλά και τις επόμενες χρονιές, ώστε να ετοιμάσουμε την μεγάλη αντεπίθεση του ελληνικού τουρισμού από το 2021 και μετά. Η καμπάνια συνδυάζει τη λογική με το συναίσθημα και σεβόμαστε την ανάγκη να είμαστε λιτοί και δωρικοί» τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε ειδικά στους εργαζόμενους του κλάδου: «Έχουμε κάνει ότι μπορούμε για να υποστηρίξουμε την εργασία στον κλάδο και θα πρέπει οι επαγγελματίες του τουρισμού να εκμεταλλευθούν τα εργαλεία που έχουμε δώσει ώστε να διαφυλαχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας. Είμαστε διατεθειμένοι να προσθέσουμε κι άλλα όπλα στη φαρέτρα μας κι εδώ είμαστε να αναπροσαρμόσουμε την στρατηγική μας».

Το πρόγραμμα του Ταμείου Εγγυοδοσίας έχει ήδη δεχθεί πολλά αιτήματα, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης και θα κάνουμε επιπλέον ό,τι περνάει από το χέρι μας για να στηρίξουμε και τον εσωτερικό τουρισμό. Εύχομαι η τουριστική σεζόν να πάει όσο καλύτερα γίνεται σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Από την πρώτη στιγμή αποφύγαμε να κάνουμε οικονομικές προβλέψεις για το ύψος των επιπτώσεων οικονομίας. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ήταν σχετικά- το τονίζω- σχετικά ενθαρρυντικά και έδειξαν ότι η ελληνική οικονομία συνάντησε την κρίση του κοροναϊού με μεγάλη ορμή, το δεύτερο τρίμηνο θα είναι πάρα πολύ δύσκολο κι ελπίζουμε από το τρίτο τρίμηνο τα πράγματα να πάνε καλύτερα, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Το σποτ του υπουργείου Τουρισμού:

Αν σου άρεσε κάνε