«Παράθυρο» σε φορο-διευκολύνσεις και νέο «όχι» σε πρόωρες κάλπες

«Παράθυρο» σε φορο-διευκολύνσεις και νέο «όχι» σε πρόωρες κάλπες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:54 Δημιουργία 07/06/20, 10:51

«Παράθυρο» σε φοροελαφρύνσεις άνοιξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απορρίπτοντας παράλληλα το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Από την αρχή της πανδημίας διευκολύνουμε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις ώστε να ξεπεράσουν αυτή την πρωτόγνωρη κρίση. Έχουμε δώσει παράταση για τις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις. Επειδή στο τέλος του Οκτωβρίου ίσως θα είναι δύσκολο να ανταποκριθούν στο σύνολο των υποχρεώσεών τους που θα έχουν συσσωρευθεί, θα τους διευκολύνουμε», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για να προσθέσει: «Δεν θα στραγγαλιστούν όταν πάνε να ξαναπιάσουν το νήμα της ζωής από εκεί που το άφησαν τον Φεβρουάριο».

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε ότι η διενέργεια εκλογών εν μέσω της πανδημίας θα ήταν «τυχοδιωκτική κίνηση» απάντησε πως η δήλωση αυτή «δείχνει μόνο ανησυχία». «Για να διαλύσουμε την ανησυχία του κ. Τσίπρα, δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές, δεν είναι στις σκέψεις του Πρωθυπουργού κάτι τέτοιο» είπε.

Απαντώντας στη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση «έφερε την ύφεση πριν από την πανδημία» ο κ. Πέτσας σχολίασε πως ο ισχυρισμός αυτός «αποπνέει μία άγνοια».

«Δεν μπορεί να λέει ότι μπήκε νωρίτερα στην ύφεση η χώρα. Ποια ύφεση βρίσκει ως πάτημα;» διερωτήθηκε τονίζοντας ότι «η οικονομία μπήκε με μεγάλη ταχύτητα το 2020» και ότι «για το μέλλον οι πρόδρομοι δείκτες δείχνουν ότι είμαστε σε καλύτερο επίπεδο από την Ε.Ε. από ό,τι αναμέναμε».

Επισήμανε παράλληλα πως το ζητούμενο είναι να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομο το διάστημα της ύφεσης και να πάει η χώρα γρήγορα σε ανάκαμψη, κάτι στο οποίο - όπως εκτίμησε - θα βοηθήσει «η εμπιστοσύνη που χτίσαμε το προηγούμενο διάστημα αλλά και τα χρήματα που θα έρθουν από την Ε.Ε.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες και τα δάνεια, ο κ. Πέτσας είπε πως η δουλειά τους είναι στηρίζουν ένα προγραμμα στο οποίο πιστεύουν και να μην ψάχνουν συνεχώς εξασφαλίσεις.

Για την Τουρκία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν φοβάται και ότι η κυβέρνηση αναδεικνύει ότι δεν υπάρχει καμία έννομη συνέπεια από τις ενέργειες της Τουρκίας, ενώ παρέπεμψε και στην παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που - όπως ανέφερε - συνιστούν καταδίκη της γειτονικής χώρας και στήριξη των ελληνικών θέσεων.

«Η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει ότι η ελληνική θέση είναι η σωστή θέση» πρόσθεσε για να συμπληρώσει ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας, κάτι όμως που πρέπει να σφυρηλατείται και από τις δύο πλευρές.

Αν σου άρεσε κάνε