Αστραπιαία κυβερνητική παρέμβαση με φόντο τα πάρτι στη Μύκονο

Αστραπιαία κυβερνητική παρέμβαση με φόντο τα πάρτι στη Μύκονο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:13 Δημιουργία 09/06/20, 10:58

Αστραπιαία δρα η κυβέρνηση στη «σκιά» των εικόνων συνωστισμού σε μπαρ σε Αθήνα, νησιά κι επαρχίες κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, οι οποίες επαναφέρουν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για αναζωπύρωσης του ιού.

Με «φόντο» την παραβίαση των κανόνων και το ιλιγγιώδες πρόστιμο σε beach bar της Μυκόνου, η κυβέρνηση προχωρεί σε αλλαγή των διατάξεων για την επιβολή λουκέτων σε επιχειρήσεις, που δεν συμμορφώνονται με το Πρωτόκολλο.

Συγκεκριμένα, στη νέα υπουργική απόφαση που αναμένεται εντός της ημέρας, θα υπάρξει αλλαγή στον διοικητικό κώδικα, που μέχρι στιγμής επέτρεπε σε επιχείρηση που παρανομεί, να λειτουργεί, για τουλάχιστον πέντε μέρες ακόμα μέχρι να ασκηθεί έφεση.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το πρωί τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τον επκεφαλής της ομάδας των ειδικών του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Τα αυξανόμενα, άλλωστε, κρούσματα των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με την επανεκκίνηση του τουριστικού, επαναφέρουν στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου σενάρια περίτοπικού lockdown.

Αν σου άρεσε κάνε