Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Ανακαλύψατε τη μεσαία τάξη που εσείς διαλύσατε

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Ανακαλύψατε τη μεσαία τάξη που εσείς διαλύσατε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:42 Δημιουργία 12/06/20, 11:38

Στο καυτό «μέτωπο» της οικονομίας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού επικεντρώθηκε η σημερινή «μονομαχία» του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα κατά την «Ώρα του Πρωθυπουργού».

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι ο «κορονοϊός τη βόλεψε» και ότι «τα θαλάσσωσε» στην οικονομία, εστιάζοντας τα «βέλη» του στο πλαίσιο του γνωστού αφηγήματος του ΣΥΡΙΖΑ περί προστασίας των αδυνάμων.

«Διέκρινα ένταση και εκνευρισμό στην πρωτολογία. Μάλλον ο αέρας της Θεσσαλονίκης την οποία επισκεφθήκατε δεν βοήθησε την ψυχολογική σας διάθεση ίσως γιατί στο μετρό δεν σας υποδέχτηκαν μουσαμάδες αλλά ένα πραγματικό εργοτάξιο», τόνισε αρχικά στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός.

«Εξακολουθείτε σε κάθε εμφάνιση σας στη Βουλή όταν κάνετε αναφορές στην οικονομία, να παρουσιάζεται μία κατάσταση της ελληνικής οικονομίας όπως την παραδώσατε κατά την άποψή μας ιδιαιτέρως ωραιοποιημένη. Όμως δεν έχετε καταφέρει να απαντήσετε σε ένα ουσιαστικό ερώτημα. Εάν τα πράγματα τον Ιούλιο του 2019 πήγαιναν τόσα τόσο καλά, γιατί χάσατε τις εκλογές με 10 μονάδες;

Και αν τα πράγματα σήμερα πηγαίνουν τόσο άσχημα όσο τα παρουσιάσετε σήμερα, γιατί η εικόνα της κοινωνίας με βάση τον δείκτη αισιοδοξίας των δημοσκοπήσεων είναι τελείως διαφορετική από την εικόνα που εσείς παρουσιάζεται σήμερα», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Απεγνωσμένη προσπάθεια να εμφανιστείτε ως υπέρμαχος αυτών που διαλύσατε με τις δικές σας πολιτικές. Ανακαλύψατε την μεσαία τάξη εσείς που την υπερφορολόγησατε βάναυσα και την οδηγήσατέ σε ακραία απελπισία. Οταν συναντάται τους επιχειρηματίες και είστε μόνο σας τους τα λέτε αυτά στη Βουλή όμως δεν μπορείτε να πείτε ότι εσείς πήγατε το ΦΠΑ από 13 σε 24 τοις 100 και τώρα πλειοδοτείτε και λέτε να κατέβει στο 6%», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τα μαθήματα από την περίοδο της κυβέρνησής σας, αλλά και από την ετυμηγορία της κάλπης δεν τα έχετε λάβει ακόμα. Ανακαλύψατε σήμερα του μικρομεσαίους και την μεσαία τάξη που διαλύσατε την περίοδο της διακυβέρνησής σας», είπε.

Αν σου άρεσε κάνε