Μητσοτάκης: «Ανοιχτός» τουρισμός χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια

Μητσοτάκης: «Ανοιχτός» τουρισμός χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:41 Δημιουργία 13/06/20, 13:12

Έτοιμοι να υποδεχτούμε τουρίστες χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια. Αυτό είναι το μήνυμα, που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, από τον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι.

Το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει συνέντευξη τύπου στη Σαντορίνη σε εκπροσώπους διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Ο πρωθυπουργός από το Ακρωτήρι επεσήμανε πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να είναι οι επισκέπτες ασφαλείς, όπως επίσης οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι των τουριστικών περιοχών. Το βράδυ με φόντο το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί στην επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού, με την καλή πορεία στη μάχη κατά του κορονοϊού να αποτελεί «ατού» για τη χώρα.

Πριν από το Ακρωτήρι ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, είδε την προετοιμασία που έχει γίνει, και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, είναι πάρα πολύ σημαντικό να εκπέμψουμε αυτή την εικόνα ασφάλειας και οργάνωσης και στους επισκέπτες οι οποίοι θα έρθουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι».

Η επανεκκίνηση της οικονομίας και ιδιαίτερα της «βαριάς» βιομηχανίας του τουρισμού αποτελεί ένα κρίσιμο στοίχημα για την επόμενη ημέρα. Δεδομένο είναι πως η τουριστική πίτα θα είναι φέτος σαφώς μικρότερο, ωστόσο στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν πως η χώρα μπορεί να εξασφαλίσει ένα μεγαλύτερο κομμάτι.

Στη σημερινή συνέντευξη σε ανταποκριτές από διεθνή μέσα ενημέρωσης ο κ. Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα ξεπέρασε με επιτυχία τον σκόπελο του κορονοϊού και ανοίγει προοδευτικά και με όλα τα απαραίτητα μέτρα για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Άλλωστε, ο πρωθυπουργός πηγαίνει στη Σαντορίνη έχοντας στις αποσκευές του το υγειονομικό σχέδιο για την τουριστική περίοδο που ανακοινώθηκε χθες.

Με ιδιαίτερη έμφαση επισημαίνεται ότι η χώρα διαχειρίστηκε με επάρκεια το πρώτο σκέλος της πανδημίας και παραμένει υγειονομικά ασφαλής για να υποδεχθεί επισκέπτες από το εξωτερικό. Μάλιστα το μήνυμα αυτό θα σταλεί με φόντο μια από τις χαρακτηριστικές εικόνες του ελληνικού καλοκαιριού : το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης

Η συνέντευξη θα δοθεί από την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών προϊόντων - SantoWines. Στο μπαλκόνι του Συνεταιρισμού θα στηθεί μια εξέδρα απ’ όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, ενώ οι τηλεοπτικές κάμερες και οι φακοί των φωτογράφων θα έχουν την ευκαιρία να «συλλάβουν» στα πλάνα τους τον ήλιο να δύει.

Αν σου άρεσε κάνε