Ενεργειακά και τουρισμός στη συνάτηση Μητσοτάκη με Νετανιάχου

Ενεργειακά και τουρισμός στη συνάτηση Μητσοτάκη με Νετανιάχου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:10 Δημιουργία 16/06/20, 14:10

Η συνεργασία της Ελλάδας και του Ισραήλ στα θέματα της ενέργειας και του τουρισμού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως προέκυψε από τις σημερινές δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών μετά από τη συνάντηση τους στην Ιερουσαλήμ.

Ο κ. Νετανιάχου έκανε λόγο για ένα εκατομμύριο τουρίστες από τη χώρα του που επιλέγουν κάθε καλοκαίρι ως προορισμό τους την Ελλάδα και τον Κυρ. Μητσοτάκη να σημειώνει πως από 1η Αυγούστου, οι Ισραηλινοί τουρίστες θα μπορούν να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας πως η χώρα μας, βάζει πάνω απ’ όλα την ασφάλεια και την υγεία όλων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην «επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο» λέγοντας πως η δραστηριότητές αποτελούν απειλή ως προς την περιφερειακή σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή.

Εμείς πάντα θα επιδιώκουμε την Ειρήνη, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι έτσι ακριβώς έκανε η χώρα στην υπογραφή της ΑΟΖ με την Ιταλία πριν μερικές ημέρες.

Αν σου άρεσε κάνε