Μητσοτάκης: «Ισχυρή, συμπαγή και αυτόφωτη» η συνεργασία με Ισραήλ - Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία

Μητσοτάκης: «Ισχυρή, συμπαγή και αυτόφωτη» η συνεργασία με Ισραήλ - Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:13 Δημιουργία 16/06/20, 14:09

Για μία συνεργασία «ισχυρή, συμπαγή και αυτόφωτη» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας- Ισραήλ και εξέφρασε την επιθυμία της Αθήνας αυτή να ενισχυθεί περαιτέρω.

Δεν παρέλειψε δε να στείλει νέο μήνυμα προς την Τουρκία, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνονται σεβαστοί οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Από την πλευρά του ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και τις προοπτικές της, ενώ σημείωσε πως παρά την πανδημία στόχος παραμένει να αυξηθεί ο αριθμός των Ισραηλινών τουριστών στη χώρα μας.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην Ιερουσαλήμ, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό αυτή να συνεχιστεί, χωρίς να εφησυχάζουμε.

Όπως είπε, ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικό να υπάρξει και ένα restart στην οικονομία. «Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να ανοίξουμε την Ελλάδα στην τουρίστα, αλλά η ασφάλεια και η υγεία προέχουν» ξεκαθάρισε, ενώ είπε πως από 1η Αυγούστου οι Ισραηλινοί τουρίστες θα μπορούν να επισκεφθούν τη χώρα μας. «Έχουμε δουλέψει άοκνα, ώστε να διαφαλίσουμε την υγεία των επισκεπτών μας. Έχουμε πολύ αυστηρά πρωτόκολλα για να ανοίξουμε με κύριο μέλημα την ασφάλεια και την υγεία τον τουρισμό μας» σημείωσε.

O πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης σε συναντήσεις με Ισραηλινούς επενδυτές που θα έχει και υπογράμμισε πως υπάρχουν πολλές προοπτικές επενδύσεων στη χώρα μας. Αυτή την ώρα υπογράφονται συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών για την γεωργία και την κυβερνο-ασφάλεια.

Αναφερόμενος στην Τουρκία ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για προκλητική τουρκική συμπεριφορά τόσο στα θαλάσσια όσο και στα χερσαία σύνορα και εγκάλεσε την Άγκυρα ότι λειτουργεί ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας. «Εμείς πάντα θα επιδιώκουμε την ειρήνη, έχοντας ως θεμέλιο μας το σεβασμό προς το διεθνές δίκαιο και τη συνθήκη για το δίκαιο της θάλασσας. Αυτές είναι οι αρχές που εφαρμόσαμε όταν υπογράψαμε συμφωνία ΑΟΖ με την Ιταλία» υπογράμμισε.

Αν σου άρεσε κάνε