Κυβέρνηση: Πρωτοβουλία για διεθνοποίηση των τουρκικών προκλήσεων

Κυβέρνηση: Πρωτοβουλία για διεθνοποίηση των τουρκικών προκλήσεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:05 Δημιουργία 19/06/20, 14:00

Για την ολοκλήρωση μιας εβδομάδας «έντονης κινητικότητας σε θέματα μείζονος εθνικού ενδιαφέροντος» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αναπτύσσουν πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο για την ανάδειξη των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων και τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, για την ενίσχυση των στρατηγικών συμμαχιών της στην ευρύτερη γειτονιά, την ανάπτυξη πολύπλευρων συνεργασιών, την προσέλκυση επενδύσεων, καθώς και για την προώθηση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, των αποφάσεων «που θα φέρουν πιο γρήγορα και θα κάνουν πιο δυνατή την ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάταξη της κοινωνίας μας».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στις πρόσφατες επαφές του στη διήμερη επίσκεψή του στο Ισραήλ συζήτησε εκτενώς για την τουρκική δραστηριότητα «που συνιστά απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής» και ειδικότερα για «τα πρόσφατα συμβάντα παράνομης και προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας στα θαλάσσια, εναέρια και χερσαία σύνορά μας». Όπως και για τις «αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τη Λιβύη» και την «απολύτως άκυρη συμφωνία μεταξύ των δύο αυτών χωρών για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών». ​Επιπλέον, επαναβεβαιώθηκε η κοινή πεποίθηση Ελλάδας-Ισραήλ για τη γεωστρατηγική σημασία του EastMed και η κοινή βούληση για την προώθηση του έργου.

Αν σου άρεσε κάνε