Ευρωπαϊκό μήνυμα στήριξης κι αλληλεγγύης από τις Καστανιές

Ευρωπαϊκό μήνυμα στήριξης κι αλληλεγγύης από τις Καστανιές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:23 Δημιουργία 24/06/20, 13:19

Μήνυμα στήριξης κι αλληλεγγύη έστειλε από τις Καστανιές του Έβρου ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ.

«Τα Ελληνικά συμφέροντα είναι Ευρωπαϊκά συμφέροντα. Οι Ελληνικές ανησυχίες ταυτίζονται με τις ανησυχίες της E.E. Η Ευρωπαϊκή μας αλληλεγγύη είναι πολύ ισχυρή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπορέλ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας διεμήνυσε προς την Τουρκία ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε υπό καθεστώς απειλών ή να βοηθήσουμε στη νομιμοποίηση των συνεχών παραβιάσεων της νομιμότητας εκ μέρους της Τουρκίας».

«Η μεταμφίεση, σήμερα, των κανονιοφόρων του 19ου και 20ου αιώνα σε κόκκινα και άσπρα γεωτρητικά πλοία, δεν μπορεί να ξεγελάσει τη διεθνή κοινότητα», σημείωσε ακόμα ο κ. Δένδιας, χαρακτηρίζοντας «εύστοχες και επίκαιρες» τις πρόσφατες παρατηρήσεις του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν για την Τουρκία.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε όσα συνέβησαν στον Έβρο πριν από τέσσερις μήνες, κάνοντας λόγο για «θλιβερή απόπειρα εκβιασμού της ΕΕ για απόσπαση παραχωρήσεων» η οποία «απέτυχε».

Αν σου άρεσε κάνε