Στην Κύπρο ο Μπορέλ με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις

Στην Κύπρο ο Μπορέλ με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:26 Δημιουργία 25/06/20, 09:12

Με ατζέντα τις συνεχιζόμενες έκνομες τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, θα βρεθεί ο Ζοζέπ Μπορέλ στην Κύπρο.

Ο ίδιος θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη και τα παραπάνω ζητήματα θα τεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών τους.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, μετά το πέρας της συνάντησής τους, οι κ. Χριστοδουλίδης και Μπορέλ θα παρακαθήσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών του υπουργείου Εξωτερικών και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης.

Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων αναμένεται να βρεθούν οι συνεχιζόμενες έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας και το ευρύτερο πλαίσιο των σχέσεων της Ε.Ε. με την Τουρκία υπό το πρίσμα αυτό.

Θα συζητηθούν επίσης, η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής υπό το φως και των τελευταίων εξελίξεων, καθώς και άλλα επίκαιρα θέματα που αφορούν στη διαμόρφωση και υλοποίηση της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένης της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο ύπατος εκπρόσωπος θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη.

Αν σου άρεσε κάνε