Στο καναβάτσο ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο καναβάτσο ο ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:46 Δημιουργία 25/06/20, 11:42

Τριγμοί σημειώνονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο τις αποκαλύψεις για τις μεθόδους παρακράτους της κυβέρνησης Τσίπρα, στον απόηχο των ηχητικών ντοκουμέντων Παππά-Μινωή για «μαγαζιά» και «πολλά λεφτά».

Στην Κουμουνδούρου τίθεται θεσμικό ζήτημα από τα καυτά αποκαλυπτήρια για το άλλοτε δεξί χέρι και υπουργό του πρώην πρωθυπουργού.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεδριάζει εκτάκτως στις 12 το μεσημέρι το πολιτικό συμβούλιο της κεντρικής επιτροπής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζητεί την ανάληψη της ευθύνης από τον κ. Τσίπρα, καθώς και τη διαγραφή Παππά από το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Μάλιστα, η ΝΔ εκτιμά ότι τα αποσπάσματα από την συνομιλία Παππά-Μινωή είναι μόνον η αρχή σε μια τεράστια υπόθεση, που παραπέμπει ευθέως στην ύπαρξη παρακράτους κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η θέση αυτή εδράζεται προφανώς στην τοποθέτηση του δικηγόρου του κ. Μιωνή ότι υπάρχουν και άλλες κασέτες με καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ του επιχειρηματία και του πρώην πανίσχυρου υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, οι πιο μετριοπαθείς δεν μιλούν για ποινικές ευθύνες των κ.κ., Τσίπρα και Παππά, αλλά μόνο για πολιτικές και δεν θέτουν καν θέμα συγκρότησης ειδικού δικαστηρίου. Άλλωστε, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά προσεκτικός και δεν είναι τυχαίο ότι όταν ξεκίνησε η διαδικασία της προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis, ο μόνος που παραπέμφθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ήταν ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Στον αντίποδα κινούνται αλλά στελέχη, μεταξύ των οποίων είναι και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς που πιστεύουν ότι η ΝΔ πρέπει να υιοθετήσει μια «σκληρή γραμμή» έναντι όλων όσων έστησαν, όπως λένε, τη σκευωρία της Novartis.

Στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά υπενθυμίζουν και σε αυτή τη συγκυρία, τη φράση «θα σας πάω μέχρι τέλους» που είχε χρησιμοποιήσει ο ίδιος, όταν παραπέμφθηκε από την τότε πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Σε κάθε περίπτωση, τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, όταν όλα τα στοιχεία βγουν στο φως της δημοσιότητας.

Αν σου άρεσε κάνε