Μητσοτάκης από ΣΕΤΕ: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία

Μητσοτάκης από ΣΕΤΕ: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:28 Δημιουργία 25/06/20, 13:25

«Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία» είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της 28ης τακτικής ΓΣ του ΣΕΤΕ, αναφερόμενος στο restart του ελληνικού τουρισμού την εποχή του Covid-19.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η διεθνής κοινότητα είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση εδώ και 70 χρόνια, τονίζοντας ότι «το πρώτο θύμα του κορονοιού σε όλο τον κόσμο είναι ο τουρισμός».

«Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε το μέγεθος της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε, πρόκειται για μία πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους, μια κρίση συμμετρική, η οποία αφορά όλες τις χώρες και όλους τους κλάδους, με ορισμένους ωστόσο να πλήττονται περισσότερο.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι «ο πανίσχυρος κινητήρας του τουρισμού για την Ελλάδα τίθεται προσεκτικά σε επανεκκίνηση».

Επανέλαβε ότι το restart γίνεται «πάνω από όλα με κανόνες ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες και με διάθεση το φετινό καλοκαίρι να γίνει επίλογος προβλημάτων αλλά και πρόλογος νέων επιτυχιών από την επόμενη σεζόν».

«Υπάρχει και η πείρα και το σχέδιο και οι δυνατότητες. Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία», σημείωσε.

Αν σου άρεσε κάνε