Ακάρ: Ελάτε να τα βρούμε, αλλιώς θα λυπηθείτε

Ακάρ: Ελάτε να τα βρούμε, αλλιώς θα λυπηθείτε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:32 Δημιουργία 26/06/20, 08:00

Σε μία ακραία φραστική πρόκληση προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ενώ αρχικά απηύθυνε πρόσκληση για διάλογο, στη συνέχεια προειδοποίησε ότι θα στεναχωρηθούν, όσοι επιδιώξουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην περιοχή.

«Θα προστατεύσουμε σε κάθε περίπτωση τα δικαιώματα και το δίκιο μας. Επαναλαμβάνουμε υπομονετικά την πρόσκλησή μας στους συνομιλητές μας. Σας λέμε "ελάτε να καθίσουμε, να τα βρούμε, να συζητήσουμε". Μην διανοηθείτε να δημιουργήσετε τετελεσμένα χωρίς εμάς, θα λυπηθείτε», διαμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, ενώ αναφέρθηκε και στο Κυπριακό.

«Στο Κυπριακό καθίστε καλά, τετελεσμένα κλπ. μην επιχειρήσετε. Είμαστε εγγυητές, οι άλλες χώρες η Ελλάδα και η Ιταλία είναι δικό τους θέμα αν θα το χρησιμοποιήσουν αυτό το δικαίωμά τους, εμείς θα το χρησιμοποιήσουμε. Στους ομογενείς μας εκεί δεν μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε», είπε χαρακτηριστικά.

«Όλοι έχουν καταλάβει ότι προχωράμε σε γεωτρήσεις και όποιος δεν το έχει καταλάβει, υπάρχει και η νομική διαδικασία», είπε.

Αν σου άρεσε κάνε