Κυβέρνηση: Στο «στόχαστρο» ο Τσίπρας

Κυβέρνηση: Στο «στόχαστρο» ο Τσίπρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:45 Δημιουργία 29/06/20, 08:15
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Στην επίθεση με πολιτικό στόχο τον κ. Τσίπρα «περνά» η ΝΔ, βλέποντας ότι οι αποκαλύψεις γύρω από τις κινήσεις των κκ. Καμμένου, Παπαγγελόπουλου και Παππά προκαλούν βέρτιγκο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ύστερα από τις προειδοποιήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου προς τον πρωθυπουργό, τον οποίο κάλεσε να τοποθετηθεί δημοσίως και να διαγράψει τον πρώην στενό του συνεργάτη και υπουργό Επικράτειας, στο Μαξίμου προχωρούν ένα βήμα περισσότερο, καταγγέλλοντας ότι ο κ. Τσίπρας γνώριζε τα πάντα. Και αυτά που αφορούν τις επαφές του κ. Παππά με τον επιχειρηματία, κ. Μινωή αλλά και τους διαλόγους των κ.κ. Παπαγγελόπουλου - Καμμένου για συλλήψεις δημοσιογράφων.

Την αρχή έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σε συνέντευξή του (εφημερίδα Τα Νέα) είπε ότι παρακράτος δεν στήνεται χωρίς να το γνωρίζει ο επικεφαλής και οι πάντες γνωρίζουν ποιος ήταν ο επικεφαλής τότε. Ο πρώην πρωθυπουργός προανήγγειλε δε δημόσια και εφ’όλης της ύλης τοποθέτησή του στη Βουλή, πιθανότατα όταν συζητηθεί το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής στα μέσα Ιουλίου.

Τη σκυτάλη πήρε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «ο Τσίπρας δεν μπορεί να διαγράψει τον Παππά γιατί τα ήξερε όλα». Σημείωσε δε ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωθυπουργός καρατόμησε και τον Σταύρο Κοντονή ως υπουργό Δικαιοσύνης για χάρη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου», ο οποίος - σύμφωνα με τον υπουργό - είχε υποσχεθεί στον Αλέξη Τσίπρα φυλακίσεις πολιτικών μέσω της κυρίας Τουλουπάκη, που σταμάτησε την έρευνα για χρηματισμό γιατρών από τη Novartis.

«Ο Τσίπρας κράτησε τον Παπαγγελόπουλο και έδιωξε τον Κοντονή. Γιατί τον κράτησε; Επειδή μίλαγε με καλά λόγια για τη σύζυγο του Καμμένου; Ή τον κράτησε επειδή μίλαγε καλά για τον Μιωνή και του ζητούσε λεφτά; Τον κράτησε γιατί μέσω Παπαγγελόπουλου προσπαθούσε να ασκήσει πιέσεις στη Δικαιοσύνη για να κλείσει εμάς φυλακή. Ο Παπαγγελόπουλος του υποσχόταν ότι δια της Τουλουπάκη θα κλείσει εμάς φυλακή, γι’ αυτό τον κράτησε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Κανείς αυτή την ώρα, πάντως, δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις με δεδομένες και τις πληροφορίες από την πλευρά του επιχειρηματία Μιωνή ότι υπάρχουν και άλλες κασέτες με ηχογραφημένες συνομιλίες, που εμπλέκουν στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Το βέβαιο είναι πως ο πρωθυπουργός δεν επιδιώκει και δεν επιθυμεί την παραπομπή του προκατόχου του, κάτι άλλωστε που επιβεβαιώνεται με την επιλογή του να μην τον παραπέμψει ούτε στην προανακριτική για την Novartis.

Στον αντίποδα, ο κ. Σαμαράς θεωρεί τον κ. Τσίπρα υπεύθυνο για όλα και δη για την σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν προτίθεται να πάρει βιαστικές αποφάσεις σε πολιτικό επίπεδο. Θα περιμένει την έρευνα της Δικαιοσύνης (εκεί βρίσκονται ήδη οι πρώτες κασέτες με τις συνομιλίες Παππά - Μιωνή ) αλλά και να διαπιστώσει ότι όλα τα στοιχεία έχουν αποκαλυφθεί. Μέχρι στιγμής έχει δώσει εντολή σε όλους τους συνεργάτες του να είναι προσεκτικοί στις αναφορές του , να θέτουν ερωτήματα, να καλούν τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί αλλά να μην προκαταλαμβάνουν αποφάσεις και εξελίξεις.

Αν σου άρεσε κάνε