Ικανοποίηση Πέτσα για την αντίδραση πολλών χωρών για την Αγιά Σοφιά

Ικανοποίηση Πέτσα για την αντίδραση πολλών χωρών για την Αγιά Σοφιά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:09 Δημιουργία 02/07/20, 20:06

Το θέμα της Αγίας Σοφίας δεν είναι ελληνοτουρκικό, αλλά παγκόσμιο, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη.

Όπως τόνισε, η Αγία Σοφία είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και ότι είναι πολύ θετική η αντίδραση πολλών χωρών σε αυτή την κατεύθυνση, με αποκορύφωμα την τοποθέτηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε επίσης ότι μία τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει τεράστιο ψυχικό χάσμα ανάμεσα στην Τουρκία και τον χριστιανικό κόσμο. «Πιστεύουμε ότι θα τα λάβει σοβαρά υπόψη η τουρκική ηγεσία και περιμένουμε τις ενέργειές της» είπε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν μετά και την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία τους, απάντησε ότι οι προηγούμενες συναντήσεις που οι δύο άνδρες είχαν έγιναν στο περιθώριο σημαντικών διεθνών φόρουμ. «Αυτή τη στιγμή, και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι τέτοιο» συνέχισε. Όπως συμπλήρωσε, «για διμερή συνάντηση των δύο ηγετών θα πρέπει να υπάρξει άμεση κι αποτελεσματική αποκλιμάκωση των τουρκικών ενεργειών που συμβάλλουν σε μία παραβατικότητα και προκλητικότητα στην περιοχή. Αυτό το τηλεφώνημα που υπήρξε μακάρι να είναι η αφετηρία για να το δούμε αυτό στην πράξη» υπογράμμισε.

Αν σου άρεσε κάνε