Μήνυμα restart από το Ελληνικό

Μήνυμα restart από το Ελληνικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:45 Δημιουργία 03/07/20, 08:00
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Σαφές μήνυμα προς Έλληνες και ξένους επενδυτές αναμένεται να εκπέμψει σήμερα το πρωί από το χώρο του Ελληνικού, όπου ξεκινούν οι εργασίες για το εμβληματικό έργο, ο πρωθυπουργός.

Η παρουσία του εκεί έχει προφανώς ένα συμβολικό χαρακτήρα, καθώς η επένδυση αυτή που επιτέλους ξεκινά, σηματοδοτεί την αφετηρία μιας νέας εποχής για τη χώρα κα παράλληλα αποτελεί μαγνήτη για αντιστοιχίες κινήσεις και σε άλλες περιοχές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απευθύνει δημόσια πρόσκληση προς τους Έλληνες και τους ξένους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό τους, ξεπερνώντας τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, προσπερνώντας γραφειοκρατικά εμπόδια και δημιουργώντας ένα σταθερό οικονομικό και φορολογικό περιβάλλον.

Το Ελληνικό είναι η μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα από κάθε πλευρά, αλλά δεν θα είναι η μόνη το επόμενο διάστημα. Η κυβέρνηση προκειμένου να τονώσει την απασχόληση και παράλληλα να προκαλέσει η ίδια νέες επενδύσεις από το εξωτερικό, επιταχύνει αποφάσεις και διαδικασίες για να ανοίξει ο δρόμος. Στην ατζέντα του πρωθυπουργού είναι η μεγάλη επένδυση του ομίλου Σαββίδη στο Πόρτο Καρράς, αλλά και η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τη «γραμμή 4» του μέτρο στην Αθήνα που ξεπερνά το 1,6 δισ. ευρώ. Όλα αυτά σε συνδυασμό με αλλά έργα υποδομής, που αγγίζουν τα 13 δισ. ευρώ, αποτελούν την «τονωτική ένεση» για την ελληνική οικονομία.

Την ίδια ώρα , ο κ. Μητσοτάκης έχει σχεδιάσει και θα αναφερθεί στη Βουλή (στο πλαίσιο της διαδικασίας της Ώρας του Πρωθυπουργού) στο νέο πακέτο στήριξης όσων επλήγησαν από την πανδημία.

Σύμφωνα με όσα είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,οι πρωτοβουλίες μεταξύ άλλων, θα αφορούν το Πρόγραμμα «Συνεργασία», τις ασφαλιστικές εισφορές και τη γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου.

Ερωτηθείς, μάλιστα, σχετικά ο κ. Πέτσας είπε ότι η τοποθέτηση του πρωθυπουργού θα είναι «ευρύτερης έκτασης και δεν θα αφορά μόνο τον τουρισμό».

«Είμαστε εδώ για να επικαιροποιούμε το σχέδιο των παρεμβάσεων. Προσπαθούμε να δούμε ποιες είναι οι ανάγκες για τον κόσμο της επιχειρηματικότητας και της εργασίας και να τον στηρίξουμε. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ρευστότητα που μπορεί να αντιμετωπίσει χαμηλότερες πτήσεις της ελληνικής οικονομίας» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Αν σου άρεσε κάνε